Apple sikrer 91% av fordelene med smarttelefonmarkedet

Apple sikrer 91% av fordelene med smarttelefonmarkedet

En ny rapport fra Strategi Analytics har avslørt inntjeningsresultatene fra smarttelefonindustrien i tredje kvartal 2016.

I følge dataene oppnådde smarttelefonmarkedet overskudd på nesten 9 500 millioner dollar, og Apple oppfylte 91% av nevnte inntekt.

iphone 7 (7)

Hvis vi gjør beregningene, kan vi utlede at Apple har vunnet, ikke noe mer og ingenting mindre enn 8,5 milliarder dollar i fortjeneste i løpet av tredje kvartal 2016.

Apples salgsstrategi er imponerende

Linda Sui, direktør for Strategy Analytics, tilskriver Apples salgssuksess til forholdet mellom produksjonskostnadene og prisen på produktene.

“Apples evne til å maksimere prisene og minimere produksjonskostnadene er svært imponerende og iPhone fortsetter å generere uhyrlig fortjeneste.”

Smarttelefon (1)

Etter den uoppnåelige løypa som Apple etterlater i rangeringen vi har Huawei, som oppnådde 2,4% av den totale fortjenesten av smarttelefonindustrien. Dermed blir Huawei det Android-selskapet med det høyeste overskuddet på markedet.

screen-shot-2016-11-22-at-7-12-52-pm

For å konkludere, er det verdt å merke seg at Linda Sui fra Strategy Analytics la til at “tre av de fire selskapene som selger smarttelefoner er kinesiske: Huawei, Vivo og OPPO”.

Strategien Analytics-rapporten er litt mer konservativ enn andre firmaers estimater. BMO Capital Markets kunngjorde at iPhone hadde fanget inn 103,6% av overskuddet i mobilbransjen.

iphone 7 (2)

For sin del rapporterte Apple det offisielt i løpet av det siste kvartalet solgte 45 og en halv million smarttelefoner med til sammen 46,9 milliarder dollar i fordeler.

Hva synes du om Apples markedsstrategi? Hva synes du om deres store salgssuksess? Tror du at noe selskap vil generere like store inntekter som Apple i løpet av en nær fremtid? Del din mening i kommentarene og på sosiale nettverk.

Kilde | 9to5Mac