contadores Skip to content

Apple trekker tilbake gruppesamtaler fra FaceTime på grunn av alvorlig sikkerhetsbrudd

Ansiktstid

Hvis du har prøvd å ringe en gruppesamtale med FaceTime i iOS 12 i løpet av de siste timene, kan det hende du ikke har klart å gjøre det. Grunnen? Apple har midlertidig deaktivert dette alternativet.

Angivelig en alvorlig operativsystemfeil aktivert en feil som gjorde det mulig for andre brukere å lytte til lyden din og se på videoen mens de foretok en gruppe videosamtale fra FaceTime… Så langt så bra, ikke sant? Men dette skjedde … Før du svarer på samtalen! Marerittet til noen, gå, bli spionert på fra din egen iPhone … Very Black Mirror alt.

Heldigvis er du trygg. Som vi nevnte, har Apple lagt merke til problemet i tide og Du har deaktivert FaceTime-gruppevideofunksjonalitet fullstendig til utviklerne klarer å løse sikkerhetsfeilen.

Oppgradering: Fra Apple forsikrer de at de vil løse dette problemet ved hjelp av en programvareoppdatering “senere denne uken”.

Hvordan denne seriøse FaceTime-feilen fungerer

Sikkerhetsfeilen for FaceTime-gruppevideoanrop påvirker alle enheter som kjører en versjon av iOS 12.1 eller nyere. Problemet er at når en bruker ringer en videosamtale og legg til en ny kontakt ved å skyve fingeren fra bunnen, hvis du legger til ditt eget telefonnummer I stedet for en annen kontakt, vil du starte en FaceTime-videosamtale “med deg selv”, men også med lyden til den andre personen du opprinnelig ringte. Ja, selv om sistnevnte ikke svarte videosamtalen.

Du kan se på hvordan det fungerer i denne Twitter-videoen. Et bilde er verdt tusen ord:

I brukergrensesnittet til gruppevideosamtalen vil det se ut som den andre personen har meldt seg på samtalen … men i virkeligheten vil videosamtalen fortsette å spille på telefonen din (eller nettbrettet).