contadores Skip to content

Apple Watch-apper: Beste designpraksiser

Apple Watch treffer butikker 24. april og utviklerne jobber hardt med appene sine slik at de når klokken så snart som mulig, eller at de til og med er tilgjengelige fra samme lanseringsdag. Vi har allerede sett hvordan noen av applikasjonene som kan lastes ned for Apple Watch, til og med allerede er tilgjengelige i App Store, selv om ingen av dem kan benytte seg av de eksklusive funksjonene til klokken og er begrenset til enkel bruk.

Apple Watch design beste praksis

Apple Watch står bak mange års utvikling, og mange av designets aspekter er veldig bemerkelsesverdige. De som allerede har hatt en sjanse til å prøve det, er enige om noen høydepunkter i designen og de vet at det er en enhet med mye potensial.

eple-ur-apps-design-2

Vi kommer til å trekke frem noen av funksjonene i Apple Watch, som er de som har vært mest likt av brukere som har kunnet prøve det, for eksempel Rene Ritchie fra iMore.

Det er svart skjerm

Apple Watch-skjermen antas å ha OLED-teknologi. I motsetning til LCD-skjermer, OLED-teknologien er mer effektiv når det gjelder å vise mørkere farger, spesielt svart.

eple-ur-apps-design-3

Den svarte fargen på skjermen smelter sammen med rammene på kantene av skjermen, slik at den virker større og mer ekspansiv.

Hold skjermen i høy kontrast

Apple Watch er en enhet som vil bli brukt ved mange anledninger, men som må vise informasjon nøyaktig og raskt. Og dermed Du trenger en skjerm med god kontrast, tekst som er lett å lese og ikke tar mer enn noen få minutter.

eple-ur-apps-design-5

Gjør det diskret

En enhet som er så intim som Apple Watch, som vil vise personlige varsler, for eksempel å motta en annen persons hjerterytme med Apple Watch, må være diskret.

eple-ur-apps-design-4

Samhandlingene med klokken må være så diskre som mulig, uten å forstyrre de rundt eller uten å forstyrre en samtale, for eksempel.

At informasjonen er kort og konsistent

Apple Watch har en liten skjerm, som er ideell for rask informasjon, samt interaksjon med den. Bruk klokken for å få informasjonen på kort tid og la lange interaksjoner for større enheter, som iPhone. Av denne grunn må informasjonen også vises på en sammenhengende måte, uten stor fanfare og med lettlestige varsler og interaksjoner som er midlertidige og ikke varer over tid.

eple-ur-apps-design-6

Kort sagt, Apple Watch er en enhet for konsultasjon og for å utføre enkle og raske handlinger. Den er designet slik at den blir konsultert flere ganger i løpet av dagen, for å unngå å måtte ty til iPhone alltid, men at samspillet med den ikke er veldig lang tid, derfor trenger den at alt er enkelt, godt designet og veldig konsistent , som vi har kjent takket være iMore.

Apple har jobbet i et hemmelig laboratorium i Cupertino og gjennomført tester med sine ansatte, slik at klokken er klar fra samme lanseringsdag, som du kan se i videoen nedenfor.

Det er tydelig at ikke alle vil bruke Watch på samme måte, og at de første applikasjonene kanskje ikke drar full nytte av smartwatch.. Det vil ta en stund før utviklerne vet hvordan de skal få mest mulig ut av denne nye enheten fra Apple. Men fra 10. april kan den allerede testes i noen Apple Store, før du foretar reservasjonen, har opptil 30 minutter på seg til å prøve Apple Watch Edition, de som er interessert i eñ og blir informert av arbeidere på Apple Store.

Hva vil du fremheve mest med designet til Apple Watch? Du kan legge igjen svaret i kommentarene.