Apples iOS 8: Din markedsandel vokser opp til 75%

Apples siste operativsystem fortsetter å vokse i antall brukere. I dag vet vi at iOS 8 allerede har nådd 75% markedsandel for iPhone, iPod Touch og iPad. Disse dataene er de som Apple har hentet ut fra en studie som de har delt på utviklerens supportside i App Store.

For to uker siden var Apple-operativsystemet til stede i 73% av enhetene, for en måned siden var disse dataene 72%. LAdopsjonsfrekvensen er lavere enn iOS 7, men høyere enn for Android.

iOS 8 fortsetter å tiltrekke brukere

Som vi ser i grafen nedenfor, er iOS 7 fremdeles i 22% av iPhone, iPod og iPad. Dette representerer en nedgang på 2% sammenlignet med for to uker siden.

ios-8-eple-markedsandel-75-2222

Tallene lyver ikke, og vi kan se hvordan iOS 8-vekst er basert på iOS 7-enheter og ikke tidligere systemer. Adopsjonsfrekvensen for Apple-operativsystemet har vært høyere sammenlignet med Android Lollipop, som registrerte en økning på 1,6% for å nå 3,3%.

Kanskje kan du være interessert: iOS 8.2 vil være tilgjengelig for nedlasting neste uke (iPhone og iPad)

Det må huskes at måten Android Lollipop distribueres til smarttelefoner og nettbrett er veldig forskjellig fra apple guttene. Google-operativsystemet distribueres ikke direkte av dem, men av operatørene, så adopsjonsfrekvensen avhenger av dem.

ios-8-eple-markedsandel-75-5555

Det må også huskes at Googles måling av Android Lollipop og andre systemer er avhengig av Play Store og at dette ikke kommer på alle eldre enheter som er installert, så dataene er ikke nøyaktige for tidligere versjoner av systemet ditt.

Utviklingen av Apples nye operativsystem

Reisen til iOS 8 har vært verdig å analysereSiden den startet 21. september med en markedsandel på 46%, to måneder senere den 24. november, nådde den 60% markedsandel, en måned senere den 22. desember økte den 4% for å nå 64 Adopsjonsrate%. 19. januar var iOS 8 allerede til stede i 69% av enhetene til de nådde de nåværende 75%, slik vi har kunnet vite takket være gutta fra iDownloadblog.

ios-8-eple-markedsandel-75-666

Fortsatt er adopsjonsraten tregere enn iOS 7, og det påpekes forskjellige årsaker. Trolig iOS 8-problemer ved lanseringen gjort mange brukere motvillige til å oppdatere Apples operativsystem.

En annen grunn er plassen du har trengt på enhetene, overlegen forgjengeren, som har gjort at mange ikke har ønsket eller vært i stand til å oppdatere. Til tross for dette er det mange grunner til å installere iOS 8.1.3 som vi nevnte for dager siden.

Og du har allerede iOS 8 eller er du fremdeles med iOS 7? Hva synes du om utviklingen i markedsandelen til det nye Apple-operativsystemet? Vi avventer svaret i kommentarfeltet!