Av disse grunnene gikk jeg fra en 256 GB iPhone til 64 GB

Av disse grunnene gikk jeg fra en 256 GB iPhone til 64 GB

IPhone-en er med meg uansett hvor jeg går, og den har praktisk talt blitt en forlengelse av armen min. Siden 2008, da jeg fikk den første, til iPhone X som jeg bruker for øyeblikket, Jeg har testet nesten hvilken som helst lagringskonfigurasjon.

Initialene 8 GB av min første iPhone 2G virket aldri å fylle opp, det stemmer at det ikke var så mange apper, og at bildene knapt tok for mye plass. Imidlertid er det en berøringsstein, din iPhone er i stand til å spille inn ved 4K, og et minutt video med den oppløsningen tar ganske mye. Som et resultat ser lagringen opptatt så snart du ikke er forsiktig.

Det kan interessere deg | PS4 Remote Play og Hyperminimal, ukens anbefalte app og spill

Rundt plassen

Jeg har aldri hatt ulykken å se den skjebnesvangre meldingen på skjermen, “lagring full”. Men av den grunn anser jeg meg ikke som heldigere enn noen. Jeg klarte å overleve med en 16 GB iPhone 6 i hele 2014 og 2015, mens en mengde mennesker trodde at Apple gjorde galt ved å opprettholde en så latterlig konfigurasjon.

Og den siste måneden har vi hatt presentasjonen av den nye Samsung, med en 1 TB kapasitetsmodell. Jeg tenker på det og det gir meg frysninger. Vil det være mennesker som er i stand til å fylle så mye plass? Ja, og sikkert mangler de. Det er også noe jeg ikke forstår, for jeg har tatt det motsatte skritt. Inntil i fjor brukte jeg en 256 GB iPhone 8 Plus, det vil si at den hadde dobbelt så mye lagringsplass på telefonen som på MacBook.

Da muligheten til å kjøpe iPhone X oppstod i september 2018, hadde jeg det veldig tydelig, jeg hadde ikke tenkt å gjenta med så mange GB, faktisk har jeg redusert den kapasiteten 4 ganger. Og ja, sannheten er at jeg er veldig fornøyd med endringen. Basert på brukerinnstillingene mine har jeg mer enn nok. Og nå vil jeg fortelle deg hvordan jeg klarer å overleve denne frivillige nedgangen.

Bildene, til skyen

Det er ute av pragmatisme. Jeg vet ikke hva nesene maler på telefonbildene mine fra for 3 år siden. Ingenting, bare å få enormt avsky i tilfelle telefonen min ble stjålet eller mistet. Og likevel er det noe som ser ut til å være en vanlig praksis å ta bilder av forrige sommer med deg. Til hvilket formål? Jeg kan ikke forstå det, sannheten.

Etter å ha prøvd forskjellige skytjenester, er min endelige innsats for Google Foto-appen. Gratis ubegrenset lagring i original kvalitet, rask synkronisering og når bildene er lastet opp, forsvinner originalene fra telefonens harddisk. Hvis jeg vil se dem, må jeg bare åpne appen og der har jeg dem, i fjor sommer og jul.

Gjennomgang av apper

Å ha mange apper blir et slaveri. Et raskt blikk på enheten min gir 60, som for meg allerede er for mange. Men for å si sannheten, må jeg ha noen installert fordi jeg skriver i dette mediet og jeg må teste. Men for dag til dag, bruken reduseres til ikke mer enn 5-6. Finansapper, litt fotografering og et spill for å distrahere meg, og lite annet.

Det er en sunn øvelse å gå gjennom appene du har installert og slette de som ikke har blitt brukt på mer enn en måned. Trenger du virkelig så mange?

Med musikk andre steder

Til slutt snakker vi om musikkapper i streaming. For noen år siden var det veldig vanlig å overføre komplette spillelister på CD til enheten din, med mål om å bruke den som en livslang mp3. Bruken av disse appene, sammen med økningen i GB i databonuser, gjør det ikke verdt å fylle telefonen din med musikk. Jeg vil heller ha direkte tilgang til en stor katalog med millioner av sanger enn å passere Chopin eller et John Coltrane-album i full lengde.

Av disse tre grunnene har jeg gått fra en iPhone med en uhyrlig kapasitet, for meg, til en av en mer moderat lagring. Og på iPad er det enda mer patent, jeg bruker 32 GB og ingenting annet mangler. Hvordan administrerer du bruken av plass på enhetene dine? Tror du det er nødvendig å følge trenden med å ha mer og mer fysisk lagring?