Forecast_iPad

Bedriftsmarkedet og appene for iPad: En stor mulighet for iOS-utviklere

For ikke lenge siden ga Forrester Research ut en rapport om bruk av nettbrett i store selskaper. Det som en gang var nesten eksklusivt territorium for Microsoft og IBM, har i dag en luft til Cupertino, takk til iPad.

Prognose_iPad

IPad har for tiden en markedsandel på 32,5%. Mange vil bare fnise grusomt og tenke at Bill Gates bedre burde fortsette å dedikere seg til å redde verden med sitt grunnlag, fordi ikke engang hans selskap blir frelst av Kristus.

Selv om det er veldig sant at Bill Gates skulle følge sine egne (det han gjør i dag ved Bill & Melinda Gates Foundation er mye viktigere enn det han gjorde før), er det ikke mindre sant at vi ikke skal se bort fra det som virkelig sa rapporten: de enorme mulighetene som suksessen til iPad i bedriftsmarkedet åpner for alle.

I følge Forrest Research-prognosen nettbrettmarkedet i 2017 vil ha 907 millioner brukere over hele verden. Det er verdt å huske, for å forstå dette tallet bedre, at det i 2010, året iPad ble lansert, var 15 millioner og 327 millioner i 2013. Prognosen er at 60% av amerikanske internettforbrukere vil eie et nettbrett i 2017. I Europa vil dette tallet være noe lavere, men like betydelig, og nå 42%.

I dette scenariet er det ikke vanskelig å se at denne enheten vil spille en stadig mer kritisk rolle i arbeidsmiljøet. Forrester spår i en av sine studier relevansen av bruk av nettbrett på arbeidsplassen, med 58% av de spurte som nevner at de bruker det profesjonelt. Når det gjelder nettbrettoperativsystemer, forventer Forrester at Apple vil beholde ledelsen med iOS og iPad, men det spår også fortsatt vekst for Android, først og fremst fra Samsung og Amazon-nettbrett.

utviklings-ios-ipad

I iOS utviklingskurs av Agbo, Brukere vil ha muligheten til å møte mange utviklere som begynner å ta sine første skritt, og det er veldig vanlig for alt ønsket om å lage en vellykket app i App Store. Mange overser fullstendig bedriftsmarkedet, som er i vekst og mindre mettet enn Apples heftige app-butikk.

Mange av oss bruker iPad for å underholde oss selv under lange flyreiser, men vi er ikke de eneste brukerne ombord. Siden den amerikanske FAA godkjente den, erstatter flere og flere amerikanske flyselskaper papir med iPad for sine pilotenes flyplaner.

United Airlines har allerede kjøpt mer enn 11.000 enheter og planlegger å utstyre alle pilotene sine. Alaska Airlines planlegger også å erstatte sine tunge flyhåndbøker med iPad for alle sine piloter.

Alle som har hatt ulykken med å få et familiemedlem innlagt på et stort sykehus, vil ha sett den avvikende forvaltningen av legejournaler og tatt dem på papir fra et anlegg til et annet (ofte i handlekurver), med ineffektiviteten og risikoen for tap som dette innebærer. Hvor mye ville skattyter spare ved å gi en iPad til hver lege slik at de kan konsultere informasjonen til enhver pasient?

I USA har FDA godkjent en radiologi-app som lar leger se resultater av plakk, skanner og CT-skanninger. Det er en start på veien til å integrere iPad i helsevesenet markedet, bli et uunnværlig verktøy som et stetoskop.

doctor-apps-ipad

De av oss som kammer grått hår husker filmen “Aliens” der alle soldatene var i konstant kontakt med befalingsoffiseren, som til og med kunne sjekke de vitale tegnene deres i sanntid. Tilsynelatende har de i Singapore allerede “en app for det” i Singapore. Nylig har hæren hans levert iPad-er til sine rekrutter som en del av hans standardutstyr. Kanskje som et billigere og mer beskjedent alternativ til det amerikanske “Future Force Warrior” -prosjektet, som lar soldater være i permanent kontakt med kommandonettverket sitt.

Hvis vi er oppmerksom, kan vi høre hvordan forretningsverdenen lanseres med et bredt utvalg av bruksområder for iPad, noe vi ikke kunne forestille oss nylig. Bedrifts- og regjeringsbrontosaurusen tar tid å komme i gang, men når den gjør det, er den ustoppelig og genererer utallige nye markedsmuligheter. Ved å danne flere utviklingsteam i forskjellige land i verden, har vi hatt muligheten til personlig å møte mer enn et dusin av disse innovative prosjektene.

Nylig, under en trening i Latin-Amerika, ble jeg hyggelig overrasket over å se hvordan oljeselskaper begynner å bruke iPad til å kommunisere og geolokere utstyr i avsidesliggende områder av Amazonas. Et annet eksempel er det spanske luftfartssikkerhetsbyrået, som integrerer iPad i sitt inspeksjonssystem for flyplassanlegg. I fremtiden, når en inspektør oppdager en feil, vil de kunne fylle ut rapporten sin, ta et bilde, geolokere den, signere den elektronisk og sende den fra iPad-en. Selskapet som utvikler denne appen, et nordamerikansk konsulentfirma som var den første klienten på vårt Business Apps-kurs, utvikler også lignende systemer for AENA, blant andre.

ipad-skole

For to år siden, som deltok på Storbritannias første iOS-utviklerkonferanse (iOSDevUK), var en av de mest interessante samtalene om en skotsk skole: den første i verden som ga en iPad til hvert barn og integrerte den i utdanningssystemet deres. Ikke bare hadde de utmerkede resultater, men overraskende nok ble ingen iPad ødelagt av det tilsvarende barnet. Bare en måtte byttes ut, og ble knust av en mor med hennes regulering Land Rover. I dag, i San Diego, bruker offentlige skoler mer enn 20 000 iPads.

I slutten av 2013 rapporterte Apple utelukkende på Techcrunch at selskapet til dags dato hadde solgt mer enn8 millioner iPads direkte ved utdanningsinstitusjoner over hele verden!

Disse eksemplene illustrerer den raske utviklingen av iPad: fra en “gigantisk iPhone” som bare er egnet for “fanboys” til nerdete leker og til slutt en grunnleggende verktøy i dag til dag for utallige virksomheter og offentlige etater.

De aller fleste apper utviklet for dette markedet går ofte utover det App Store tillater. App Store er den enkleste og mest åpenbare mekanismen for å tjene penger på en iOS-utvikling, og kanskje av den grunn er den så konkurransedyktig i dag, men det er andre alternativer for utviklere: hele forretningsmarkedet. Disse applikasjonene vil aldri være i App Store, men de representerer en enorm mulighet som ennå ikke er erobret.

De mest visjonære forbereder seg allerede nå for å imøtekomme denne etterspørselen. Personlig ser jeg mange muligheter for å bruke iPad til et annet verktøy der jeg tror det kan skille seg ut: som en plattform for å visualisere, studere og manipulere store datamengder (BigData). Det være seg lager, folketelling, geografisk, salg eller forskjellige kryss-type data, hvis det er kombinert med gode visualiseringsverktøy og iPad’s berøringsevne til direkte å manipulere dataene, kan det være den ideelle klienten for “data mining”.

Så hvis du oppretter en teknologibasert oppstart, eller du er en utvikler og du ennå ikke utvikler for iOS … Hva venter du på?

Start i dag med online-programmering iOS-kurs for iPad & iPhone fra @agbotraining med @ frr149

kurs-ios-fernando-rodriguez

@Agbotraining iOS Development Online Course ble lansert for bare 3 måneder siden 3 måneder blant de 20 bestselgerne på hele Udemy-plattformen. I september ble det rangert som tredje totalt, og suksessen med kurset er blitt nevnt i Financial Times, Venture Beat og Information Week.

Per i dag er det nesten 400 studenter påmeldt uslåelige attester. Et internasjonalt iOS-programmeringskurs på spansk på toppnivå, undervist av Fernando Rodríguez, en av de mest anerkjente iOS-instruktørene i dag over hele verden og nå med en eksepsjonell 30% rabatt, begrenset til 10 steder, utelukkende for iPadizate-lesere.

JEG ØNSKER Å REGISTRERE I DENNE KURSEN

Mer informasjon | IOS Online-kurs på iPadizate