BenQ GL2450, grundig analyse

BenQ GL2450 er en 24-tommers monitor med ganske gode egenskaper, en av de viktigste er prisen som den selges til. Til verdi av endringen kommer den ut for rundt $ 180, og selv om den ikke er som BenQ GW2760HS overlegne serie for prisen den blir tilbudt, har den utmerkede spesifikasjoner.

BenQ GL450 head-on

Design

Et av punktene der de har måttet senke kostnadene – å tilby det til prisen de gjør det – er gjennom levering av VGA- og DVI-porter, til skade for det mye brukte HDMI. For oss ligger problemet i lisensene, siden implementeringen av en HDMI-utgang ikke praktisk påvirker verdien av det endelige produktet. Hvis vi får en DVI til HDMI-adapter, har vi ingen problemer med å koble den til en datamaskin eller videospillkonsoll (selv om vi ikke vil glede oss over overføring av lyd på den samme kabelen).

Utformingen av BenQ GL2450 er ganske grunnleggende, det er en blank svart monitor som den liker på grunn av at den ikke har noen type skrue å montere, men sokkelen og monteringen er sikret med klemmesystemet. Helningsnivået som skjermen gir oss er ikke for mye (-5 / 15 grader), men for prisen synes vi igjen det er bra.

BenQ GL450 med tilbehøret.

Monitoren bruker et TN LCD-panel, teknologi som er den mest grunnleggende og billigste i sitt slag. Denne typen skjerm har alltid problemer med kontrast og statisk eller visningen i forskjellige vinkler. Sammenligninger er alltid skjemmende, så vi abonnerte ikke så mye på ideen om å ville behandle dette TN-panelet dårlig med hensyn til IPS / PLS som markedsføres, siden sistnevnte teknologi ikke garanterer gode resultater.

BenQ GL2450-funksjoner

På papir høres BenQ GL2450 ut som alle andre skjermer, den har en naturlig kontrast på 1000: 1 og en maksimal lysstyrke på 250 nits, samt en respons på 2m. På dette tidspunktet er vi glade for ytelsen til den aktuelle skjermen, siden den tilbyr funksjoner som fremdeles er til stede i dyrere modeller.

BenQ GL450 sett bakfra.BenQ GL450 sett bakfra.

Nominelt er det tydelig at det ikke kan forventes underverker fra denne monitoren sammenlignet med dyrere, der svarte er litt kjedelige og farger generelt ikke har forventet livlighet, men det må understrekes at det er produkter av lik eller større verdi med dårligere bildekvalitet.

Når du for eksempel spiller på skjermen, blir det svarte nivået riktig løst i TN-panelet, og unngår å ha et slags “Lag” -problem som det skjer med billige versjoner.

Når vi går videre med testene som ble gjort på denne BenQ GL2450-skjermen, kan vi si at den deler trenden til de mest moderne skjermer til å ha en fargetemperatur på 7 249 K, et tall som ikke er det vi ønsker å ha (6 600 K). Å sette opp skjermen er ikke vanskelig, så du kan enkelt få en nærmere farge gjennom RGB-kontrollene.

BenQ GL450 sidelengs.BenQ GL450 sidelengs.

Det er klart, det er ikke en monitor som vi kjøper for å utføre fargebearbeid, men i målingen som ble gjort på kapasiteten, viste DeltaE en forskjell på 4,55 (anbefalt for innenlandsk bruk er ikke mindre enn 3,0).

Vi vet at fargeneivået ikke er helt overbevisende, men hvorfor er det verdt å kjøpe fra deg? Fordi det har en veldig god tilbakemelding og dette gjør at vi kan se film og multimediainnhold på en rolig måte (uten å blø i kantene).

Skjermbelysningen under avspilling viser ingen feil, den kan sees konsekvent under alle høye lysmomentene. Fargetemperaturen forblir også stabil til enhver tid, noe som er veldig verdifullt med tanke på prisen denne monitoren selges til.

BenQ GL450 DVI- og VGA-tilkoblinger.BenQ GL450 DVI- og VGA-tilkoblinger.

Defekten kan sees igjen i synsvinklene, der fargekonsistensen endres avhengig av hvor vi er.

BenQ GL2450 Pris

Prisen på BenQ GL2450 er rundt € 150.

konklusjon

BenQ GL2450-skjermen er et veldig godt kjøp når du vurderer utsalgsprisen ($ 180), fargekvalitet og oppløsning alle oppfyller behovene til HD-innhold som filmer og spill. Å bruke TN-panelet er et ganske solid alternativ for de som ikke har nok penger til å kjøpe en dyrere skjerm.

HDMI-problemet kan også løses gjennom billige adaptere som er kommersielt tilgjengelige, så det vil ikke være et problem å blande seg gjennom. Innenfor $ 180 det markedsføres for, er det et av de beste alternativene du kan finne for øyeblikket.