Saltar al contenido

Bing blir Siris standard søkemotor på iOS 7

Det er fortsatt tidlig å trekke konklusjoner, men det ser ut til Bing vil være standard søkemotor på Siri. Vi vet ikke om brukerne vil kunne velge mellom den ene eller den andre for å etablere den som standard søkemotor, for øyeblikket ser det ut til at den digitale assistenten bare vil kunne “forstå” med Microsofts søkemotor.

Det er sant at det fortsatt er veldig tidlig. For bare noen timer siden at den første betaen til iOS 7 er sluppet og vi kanskje ikke vet hva Apples avgjørelse blir før den endelige versjonen er distribuert, men for øyeblikket ser det ut til at den nye standardsøkemotoren for den digitale assistenten vil være Bing.

Apple setter Bing som Siris standard søkemotor i iOS 7

siri-ios-7

På en måte er denne beslutningen forståelig. Forholdet mellom Apple og Google blir verre, og Cupertino-selskapet må forsvare sine interesser. På denne måten ville Apple være “fjerning”Et godt antall brukere til Google, selv om det også er sant at iOS-brukere kan bli sinte i tilfelle vi ikke kan konfigurere Google som standard søkemotor, siden i mange land er domenet til søkemotoren til de fra Moutain View helt klart overlegen (for eksempel når det gjelder Spania).

I Macgasm kommenterer de det er det mulig å fortsette å søke med Siri gjennom Google. Når du stiller en spørring til den digitale assistenten, kan du si ordet Google slik at assistenten søker i denne søkemotoren, selv om resultatene ikke blir levert “med stemme”, men vil bli vist gjennom Safari.

siri-ios-iphone-5

Vil Bing også settes som standard søkemotor i Safari? Vil det være mulig å velge mellom forskjellige alternativer hvordan vi gjør det med iOS 6? Selvfølgelig er det mange tvil om denne saken. Akkurat nå er det Apple som har steinen på taket og den som må ta den endelige avgjørelsen.

I fjor så vi hvordan Apple fjernet Google Maps som en egen iOS-app og det ser ut til at det denne gangen vil gjøre det samme med søkemotoren. Vil dette være bra for oss? Vi vet ikke, men vi håper at Apple lar oss konfigurere søkemotoren som vi liker mest på alternativene slik det skjer nå med Safari.

Del denne artikkelen med vennene dine på Facebook, Google+ og Twitter med knappene du finner på begynnelsen av den. Tusen takk!