contadores Skip to content

De 7 viktigste forbedringene og nyhetene om iPadOS 14

iPadOS 14

Normalt tar iOS 14 vanligvis alle pærene, men iPadOS ble separert i fjor, og Apple har også gjort veldig interessante forbedringer i det eksklusive operativsystemet til iPad. Selv om mange funksjoner er arvet fra iOS 14, andre er eksklusive iPadOS 14, eller har blitt spesielt modifisert for Apple-nettbrettet.

La oss gå over De 7 mest interessante nyhetene kommer med iPadOS Med den fjortende versjonen av systemet, husk at du kan prøve iPadOS 14 ved å laste ned utviklerprofilen etter denne opplæringen, den er den samme som for å installere iOS 14.

7 nye funksjoner på iPadOS 14

Nye widgeter

Det er hovednyheten i år, både på iOS og iPadOS. Apple har oppdaterte widgeter som nå har en annen layout og mye flere muligheter for utviklere. Vi har allerede analysert hvordan disse widgetene er i de nye systemene, men det er en viktig forskjell mellom iOS og iPadOS.

iPadOS 14 widgets

I motsetning til hva som skjer i iOS 14, på iPadOS 14-widgeter kan ikke plasseres hvor som helst brukergrensesnittet. Med andre ord, de kan ikke plasseres mellom ikonene og har fortsatt sin begrensede plass til venstre for første side på startskjermen. Vi vet ikke veldig godt hvorfor denne avgjørelsen forfaller, men det ser ut til at den vil forbli til den endelige versjonen.

Scribble: Håndskrift

Apple forbedret funksjonene til Apple Pencil i iPadOS 14, og en av dem er Scribble, den er spansk. Apple har oversatt den til Handwriting. Denne funksjonen tillater oss skriv for hånd med Apple Pencil i ethvert tekstfelt og se hvordan håndskrevet tekst blir konvertert til skrivemaskin. Vi kan svare på en iMessage, søke i Safari eller skrive i et hvilket som helst annet tekstfelt raskt og enkelt. Nedenfor ser vi et lite innstillingsvindu for enkelhets skyld.

I tillegg er den også i stand til kopier håndskrevet tekst og lim den et annet sted av skrivemaskin, en veldig interessant nyhet, men som for øyeblikket bare anerkjenner engelsk og kinesisk som språk. Apple sørger for at skriving og konvertering av tekst gjøres inne i enheten på en helt privat og sikker måte. Vi kan også kopiere og lime inn det vi enkelt har tegnet eller skrevet.

Mønstergjenkjenning

Notes-appen er nå i stand til gjenkjenne figurer automatisk og endre dem til former, vi må bare tegne figuren og la Apple blyant ligge et øyeblikk, og den vil endres automatisk. Vi kan tegne noen av disse figurene, og de vil bli omgjort til geometriske figurer:

 • Linje
 • Kurve
 • Torget
 • Rektangel
 • Sirkel
 • Oval
 • Hjerte
 • Triangel
 • Stjerne
 • Sky
 • Pentagon
 • Tenkte boble
 • Konturert pil
 • Kontinuerlig linje med 90 graders svinger.
 • Linje med pilens sluttpunkt
 • Kurve med pilens sluttpunkt

I tillegg iPadOS 14 også gjenkjenner håndskrevne telefonnummer, adresser eller e-postadresser å samhandle med dem ved å berøre dem.

Nytt søkelys

Spotlight er et veldig viktig sted med tanke på produktivitet siden det er i stand til Finn hvilken som helst app, dokument, nett eller kontakt fra ett sted i løpet av sekunder. Nå er iPadOS blitt redesignet og ser mer ut som den vi hadde i macOS. Og det beste er at vi kan bruke søket du må fra hvilket som helst nettsted uten å forlate noen app.

søk på iPadOS 14

Sidestenger

En nyhet som når flere opprinnelige iPadOS 14-applikasjoner. Bilder, filer, notater, kalender og Apple Music har nå en sidefelt til venstre der vi kan navigere og finne alt i appen. Dette er en funksjon som iPadOS også arver fra macOS.

iPadOS 14 bilder

Siri

Apple har lovet at Siri har forbedret seg mye og nå er i stand til å analysere nettet for spørringen vår, men det som har forbedret seg mest i iPadOS er nytt grensesnitt. Siri er nå en liten sirkel som vises nederst til høyre og ikke fyller hele skjermen. På denne måten kan vi fortsette å se på en video, spille eller konsultere et nettsted og be Siri om noe uten å forstyrre oss.

Siri ipados 14-2

Safari

Safari har forbedret seg sterkt i iOS 14 og iPadOS 14 og inkluderer to veldig interessante hovednyheter. På den ene siden har vi forbedringer i personvernproblemerSafari vil gi oss en rapport med alle nettsteder som prøver å spore oss. Og på den andre har vi en innebygd oversetter til oversett ethvert nettsted at vi møter språket vårt.

ipados safari 14

Disse er viktigste nyheter av iPadOS 14Selvfølgelig er det mange flere gjemt i systemet som vi vil oppdage i løpet av de kommende ukene og månedene, til Apple offisielt lanserer de nye operativsystemene til høsten.