De beste smarttelefonene og nettbrettene med infrarød sensor

De beste smarttelefonene og nettbrettene med infrarød sensor

Den infrarøde sensoren (IR) er noe som noen ganger kan være ganske praktisk. Tidligere har mange enheter inkludert det, men i 2017 fant vi få enheter som inneholder det, det ser ut til at det er i fare for utryddelse. Hvis du vil fjernstyre en god mengde apparater du har hjemme, ikke gå glipp av denne listen.

Hva er en infrarød sensor?

Sensoren, eller enda bedre sagt, den infrarøde porten er en komponent på telefonen som lar den fungere som om det var en fjernkontroll for å kontrollere alle enheter med fjernkontroll som: TV, musikkutstyr, klimaanlegg, etc. På denne måten kan du sentralisere administrasjonen av alle enhetene dine på en enkelt enhet.
AnyMote Universal Remote + WiFi Smart Home Control
Installer på Google Play

Få raskt tilgang til de beste enhetene fra produsent som har en infrarød sensor:

Huawei / Ære

Huawei / Honor, og generelt flertallet av kinesiske produsenter, er et av få merker som fortsatt fortsetter å satse på denne typen sensorer i det høye spekteret. De siste årene har vi en god katalog over IR-enheter under begge merkene.

AndroidPIT honor 8 anmeldelse 6469

Honor 8 med sin infrarøde port. / © AndroidPIT

Xiaomi

I likhet med sin landsmann, vil Xiaomi også at du skal kontrollere verden og apparater fra håndflaten. Den kinesiske oppstarten bringer heller ikke bare denne typen komponenter til de beste enhetene, den inkluderer den også i mellomområdet.

I 2014 hadde flaggskipet til den kinesiske produsenten, Xiaomi Mi4 allerede en infrarød port.

AndroidPIT xiaomi mi5 1591

Xiaomi Mi 5, et av få flaggskip med IR. / © ANDROIDPIT

Leeco

Le Eco, i tillegg til å ha en rekke smarttelefoner i Kina, er dedikert til TV-virksomheten. Derfor kunne den infrarøde porten ikke mangle på noen av enhetene.

2015 2016

Letv Le 1s Le Eco Le 2
Letv LeMax Le Eco Le 2 Pro
Le Eco Le Max 2
Le Eco Le Pro 3
AndroidPIT letv leeco le pro 3 1057

LeEco Le Pro3 en av de raskeste smarttelefonene i 2016. / © AndroidPIT

ZTE

Det er andre mindre kjente produsenter som bestemmer seg for å integrere den infrarøde sensoren i terminalene sine. Dette er tilfelle av ZTE, i katalogen er det noen alternativer for deg å kontrollere TV fra en av smarttelefonene.

2015 2016

ZTE Nubia Z9 ZTE Nubia Z11
ZTE Grand X Max +

Samsung

Samsung pleide å inkludere den infrarøde sensoren i sine flaggskip. Jeg sier at det pleide å være fordi siden Galaxy Note 5 og S6 Edge + ankom, var denne trenden slutt. Siden 2016 har antall modeller med denne komponenten blitt redusert veldig drastisk.

I 2013 hadde S og Note-serien også en infrarød sensor som Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Mini eller Samsung Galaxy Note 3, men på dette tidspunktet er de vanskelige å finne enheter og programvaren deres er foreldet.

AndroidPIT IT Samsung Galaxy s6 edge vs s7 edge 1485

S7 har mistet noe som S6 gjorde. / © ANDROIDPIT

LG

LG har et godt utvalg av enheter med en infrarød sensor. Forpliktelsen til denne komponenten i sitt høye sortiment har gått mye lenger enn for landsmannen Samsung. Dessverre det nye flaggskipet. LG G6 har det ikke lenger. Dette er LG-enheter med IR (Infra Red):

2015 2016

LG G Flex 2 LG G5
LG G4 LG V20
LG V10 LG G Pad X 8.0
LG G Pad F 8.0

Før 2015 er det også en stor gruppe LG-smarttelefoner som hadde infrarød som: LG Optimus G Pro, LG G2, LG G Flex, LG G Pro 2, LG G2 Mini, LG G3, LG G3S.

AndroidPIT lg v20 0771

LG V20, den nyeste LG med infrarød. / © AndroidPIT

HTC

Den taiwanske produsenten har også en viss forkjærlighet for å inkludere en infrarød sensor, selv om den i dette tilfellet fokuserer mer på flaggskipene, og forlater mellomtonen uten dette elementet, så listen forventes å være ganske kort:

2014 2015

HTC One M8 HTC One M9
HTC One M9 +

Før 2014 hadde vi også HTC One og HTC One Max. Dessverre fjorårets flaggskip, HTC 10 inkluderte ikke lenger denne typen sensorer.

AndroidPIT HTC M10 lansering 3928

HTC 10 har hullet, men ikke sensoren. / © ANDROIDPIT

Sony

Den japanske giganten setter ikke så stor pris på den infrarøde sensoren, i motsetning til sin besettelse over NFC-brikken. Hvis HTCs liste virket kort, er Sonys enda kortere. I 2013 og bare for Japan hadde Sony Xperia Z og Sony Xperia Z1 en infrarød sensor. Sony Xperia ZL (en litt beskåret versjon av Xperia Z) ankom med IR, men bare i noen markeder.

PÃ¥ nettbrett, Sony, har vi Sony Xperia Z2 Tablet som ankom i 2014 som den siste representanten

Lenovo / Motorola

Den eneste enheten som Motorola har hatt i sin nylige historie med en infrarød port, var Android Motorola Xyboard-nettbrettet, fra slutten av 2011. I Moto X Force-spesifikasjonstabellen kan vi lese at den har en infrarød sensor, ikke en infrarød port. Denne sensoren kan ikke brukes til å kontrollere andre elektroniske enheter.

For Lenovo har vi 2015 Vibe X3.

Liker du at smarttelefonen din har en infrarød port? Kjenner du noen andre enheter som er verdt og har denne komponenten?