De oppdager applikasjoner som deler din beliggenhet med andre selskaper uten din tillatelse

De oppdager applikasjoner som deler din beliggenhet med andre selskaper uten din tillatelse

Ankomsten av mobilapplikasjoner har forenklet en rekke oppgaver, vi bruker appene daglig til ting som å løpe, snakke med venner eller til og med lage en matoppskrift. Men, Har vi stoppet opp for å tenke på bruken som disse appene gjør til vår beliggenhet?

En omfattende etterforskning av den amerikanske avisen New York Times har avslørt det mange applikasjoner selger stedsdata uten vårt samtykke til eksterne selskaper. Å føre enheten vår kontinuerlig med deg er en sjenerøs grobunn for at denne informasjonen kan bli trafikkert.

Det kan interessere deg | Så mye som Huawei skryter, er iPhone XS raskere enn Mate 20 Pro

En viktig virksomhet som vi ikke er klar over

Se for deg følgende tilfelle: du drar hjemmefra på vei til jobb, mens du sender noen meldinger til kollegene. Du sjekker været, nyhetene, og hvis du har tid, spiller du Helix Jump. Du blir på kontoret til lunsjtid, du drar ut for å spise hos en burgere og der konsulterer du tilbudene fra appen deres. Hjemme løper du med iPhone, og når du kommer tilbake stopper du en stund på parkbenken for å gjøre strekninger. Hjemme.

Alle disse banale handlingene skjuler upassende bruk av mye data om hvor vi beveger oss. Og gi plasseringstillatelse til apper, noe trivielt og visstnok beskyttet av anonymitet, har det blitt oppdaget at dette ikke er tilfelle, at presisjonen til dataene som er lekket er slik at personen kan identifiseres i henhold til deres bevegelser. Målet kan ikke være annet enn å sende personlige tilbud og annonser i henhold til den smak du har gitt av hvor du beveger deg, og hva du gjør.

Kilde: NYT

Etterpå spør vi oss vanligvis hvorfor et konstant bombardement når det gjelder uønsket reklame, selv om noen kan være av interesse for oss. Personopplysninger representerer et betydelig volum av virksomheter for selskaper og utviklere. Ikke glem følgende maksimum: “Hvis noe er gratis, husk at produktet er deg.”

“De som har tilgang til rådataene, inkludert ansatte eller kunder, kan fremdeles identifisere en person uten deres samtykke. Noen de kjente kunne følge, noe som indikerte en telefon som regelmessig brukte tid hjemme hos personen. Eller hvis du jobber omvendt, kan du matche et navn til et anonymt punkt, se hvor enheten tilbrakte netter og offentlige poster for å finne ut hvem som bodde der. “

Kilde: NYT

Så det er ikke et dårlig alternativ å gi plasseringstillatelse til apper bare for øyeblikket de skal brukes. Det er det smarteste og sikreste alternativet hvor mange som er tilgjengelige, og hvis du ikke vet hvordan du fjerner det fra noen spesielle applikasjoner, her vil vi fortelle deg enkelt.

Slik deaktiverer du lokalisering for apper

  • Gå til rattet Innstillinger> Personvern> Plassering.
  • Forsikre deg om at posisjonsalternativet er aktivert.
  • Bla nedover til du finner appen du ønsker.
  • Trykk på den og velg følgende alternativ: Når du bruker appen. Med dette får vi den spesifikke applikasjonen for å aktivere plasseringen bare når du skal bruke den. Det er etter mitt syn den beste måten å minimere misbruk av data. Mens personvernalternativer blir tatt veldig seriøst hos Apple, skader det aldri å sørge for det. For hvor kom de fra Flere varsler om dette misbruk av data har kommet fra apper installert på Android-enheter. 1200 applikasjoner av Martian-systemet er rapportert for feil bruk, mens det i iOS har vært 200, et tall seks ganger lavere.

Selv om du vil være fullstendig radikal, når du kommer til det andre punktet som er angitt ovenfor, deaktiverer du lokaliseringsalternativet direkte, ja, du må aktivere det kontinuerlig hvis du vil konsultere en adresse eller spør Siri om å finne deg en frisørsalong.

Hvorfor trenger du apper som dette for alltid å holde deg lokalisert? Vel for veldig lite, så handle konservativt i disse tilfellene og bruk alternativet for å aktivere dem bare når det er nødvendig.

Hva administrerer du personvern- og posisjonsalternativene i iOS? Føler du deg noen gang “spionert på”?

via | NY Times