contadores Skip to content

De runde hjørnene på iOS 7-ikonene er de samme som i iMac

Det er ingen hemmelighet å si det hos Apple de tar vare på selv den minste detalj når de lager produktene sine. Dette var en del av filosofien til Steve Jobs, og allerede i de første årene av selskapet skrev grunnleggeren det på alle sine kreasjoner.

Kanskje det tydeligste eksemplet og “historisk“Det vi kan henvise til er produksjonen av selskapets første datamaskiner. Steve Jobs ønsket at de skulle være pene på utsiden, men ikke bare det, han ville interiøret var også vakkert og ivaretatt helt til minste detalj. Selv om praktisk talt ingen hadde tenkt å se.

icono-ios-7

De avrundede hjørnene på iOS 7-ikonene er de samme som i iMac, de er ikke bare en firkant med de avrundede hjørnene

Hos Apple vil alle sikkert følge dette maksimalt, men kanskje Jony Ive er en av dem som tar det til det ekstreme, eller i det minste er det det vi tror etter å ha møtt dette. Tilsynelatende den nye direktøren for menneskelig grensesnitt til Apple, har ønsket å overføre all sin erfaring innen industriell design og oversette den til det nye grensesnittet til iOS7.

I følge designer Brad Ellis er det veldig vanskelig å tegne en iMac ved hjelp av en datamaskin. Selv om datamaskinen i utgangspunktet er et rektangel med avrundede hjørner, er ikke disse hjørnene en del av en perfekt sirkel. Apple ønsket noe mer spesielt, og derfor er formen på iMac ikke lett å reprodusere eller kopiere.

icon_comparison

Det har designeren oppdaget Jeg har gjort det samme med iOS 7-ikoner. Ved første øyekast kan de se ut som en firkant med avrundede hjørner, men nei, det er det ikke. Forskjellen er minimal, og som vi kan se i animasjonen som følger med disse linjene, er forskjellen bare noen få piksler, men sannheten er at den er der, og det var nødvendig for oss å telle dem for å innse det.

Mens de kommenterer i Cult of Mac er dette et annet eksempel på oppmerksomheten på detaljer som Apple legger inn alle sine produkter og tjenester. Uten tvil er en av grunnene til den store suksessen Cupertino-selskapet har, er at selv om disse tingene kan virke små og ubrukelige, er sannheten at de sier mye om selskapet.

Hva synes du om denne detalj, tror du det er noe viktig? La du merke til?