contadores Skip to content

De seks viktigste nyhetene i iOS 13.5 som kommer på din iPhone

iOS 13

I går i siste øyeblikk slapp Apple den endelige versjonen av iOS 13.5 for iPhone, og iPadOS 13.5 for iPads. Det er en veldig viktig oppdatering til iOS 13, kanskje den viktigste siden den trettende versjonen av Apples mobile operativsystem ble offisielt lansert.

Dette kan være en av de siste store oppdateringene til iOS 13, den nye versjonen av systemet vil bli avduket på WWDC 2020 og den første betaen av iOS 14 kunne komme like etter, som bare en måned gjenstår. Det betyr det iOS 13.5 er et allerede helt stabilt system og få forbedringer er ennå ikke kommet.

Alle nyhetene som følger med iOS 13.5

1. Ansikts-ID-maskeregistrering

Et av de nåværende problemene, på grunn av pandemien, er at vi må bruke en maske når vi går ut, og når vi dekker halvparten av ansiktet, slutter Face ID å fungere ordentlig. Inntil nå, når du prøvde å låse opp iPhone med ansiktsmaske, måtte du vente til Face ID skulle mislykkes med å oppdage for at opplåsingskoden eller passordet skulle vises. Nå med iOS 13.5 Face ID vil oppdage at du har på deg en maske og vil automatisk be om låsekoden uten å måtte vente i flere sekunder.

Apper mot COVID-19

2. Varsling om eksponering for COVID-19

En av hovedårsakene til denne oppdateringen. Apple og Google har kommet sammen for å lage et API, som et verktøy som utviklere kan bruke, som det tillater det helsemyndighetsapplikasjoner som sporer personer smittet med COVID-19. På denne måten, hvis du har vært i nærheten av noen som er diagnostisert med COVID-19, vil iPhone varsle deg om den mulige kontakten.

covid-19 iOS iPhone-eksponering

Det kan interessere deg | Apple og Google COVID-19 varslings-API nå tilgjengelig

3. Du kan legge ut Apple Music-sanger på Instagram

Apple Music blir mer sosial i iOS 13.5 ved å introdusere en ny funksjon som lar deg del en sang direkte til Instagram-historiene dine. Bare gå til Apple Music og sangen du vil dele, og Instagram vises blant alternativene. Apple Music lager en historie ved hjelp av sangtittelen, albumnavnet og en animert bakgrunn.

Apple Music instagram

4. Grupper FaceTime-forbedringer

Nå som gruppesamtaler er så varme, har Apple implementert en ny innstilling som løser et av problemene som irriterte brukerne mest. Som standard i FaceTime-gruppevideosamtaler vises hvert vindu på et torg som beveger seg og blir stort når noen snakker. Dette er noe som kan gjøre deg svimmel og kan deaktiveres fra Innstillinger> FaceTime> TalkingVed å deaktivere denne funksjonen vil ikke deltakerne bevege seg.

FaceTime

5. Forbedringer i nødanrop

Dette er en ny funksjon som lar deg gjøre Del din medisinske ID som du har lagret på din iPhone direkte med myndighetene når du ringer en nødanrop. Det er noe du kan velge personlig, og for øyeblikket bare tilgjengelig i USA.

nødanrop

6. Sikkerhetsfeilrettinger

Som vanlig, Apple har også fikset noen sårbarheter i iOS og iPadOSDet er flere feil løst, inkludert sikkerhetshullet Mail-appen som tillot en hacker å utføre kode eksternt via e-post.