contadores Skip to content

De setter iPhone-sikkerhet i fare ved å lekker iOS-koden

Sikkerhet

Nylig har en GitHub-bruker delt Apple-operativsystemets kildekode som administrerer systemoppstartprosessen.

Det er ukjent hvor denne kildekoden kom fra, og legitimiteten har ikke blitt bekreftet 100% så langt. Men det kan være det en lekkasje som ville sette Apple i sjakk og det mobile operativsystemet.

Den aktuelle kildekoden er i forhold til en iOS 9.3.x-utgivelse, og ifølge sikkerhetseksperter er det mulig analyser den for å finne sikkerhetsproblemer.

Det kan interessere deg | 6 årsaker til at iOS fikser feil bedre enn Android

Det alvorligste sikkerhetsbruddet i iOS-historien

Jonathan Levin, forfatter av flere bøker om iOS og macOS-utvikling, har forklart at dette kan dreie seg om historiens største lekkasje fra iOS.

Levin forklarte at tilgangen til denne “iBoot” -kildekoden gjør det mye enklere for forskere å finne sårbarheter som kan “kompromittere enheten og finne måter å Jailbreak.”

Det kan interessere deg | 14 grunnleggende sikkerhetstiltak for enhver iPhone

iBoot er en integrert prosess i iOS-sikkerhetssystemet, i utgangspunktet er det ansvarlig for Kontroller at kjernen er signert av Apple under oppstart av systemet. Mer eller mindre, som om det er iPhone BIOS.

Apple behandler det som en kritisk kategori, og tilbyr opptil 200 000 dollar til de brukerne som finner feil i den.

Den lekkede iOS 9.3.x-kildekoden er veldig viktig for sikkerheten til Apples mobile enheter. Og for selskapet Det bør være avgjørende for å beskytte personvernet ditt. Hva synes du om denne nyheten?

Kilde | Macrumors