De tre grunnene til at iPad Pro fremdeles er langt fra Windows og MacOS

Eple blyant

Med hver nye versjon av systemet lansert av Apple, tjener iPad poeng for å bli en ekte erstatning for den bærbare datamaskinen vår. Denne debatten har brent i noen år, spesielt siden den 2015, da Apple bestemte seg for å presentere verden med det nye iPad Pro-linje.

Det var Apple selv som falt i motsigelse selger denne enheten som en virkelig erstatning for tradisjonell datamaskin, men holder Macbook Air til salgs. Jeg mener ikke å si at Macbook Airs skulle forsvinne fra markedet. Det vil jeg bare understreke heller ikke Apple trodde på det tidspunktet at iPad var en ekte erstatning for den tradisjonelle datamaskinen.

iPad Pro-skjerm

Det er mange grunner til at iPad ikke kan erstatte en tradisjonell PC, selv etter å ha skaffet seg nye produktivitetsfunksjoner med iOS 13.4, som støtten til styreflate og mus. Det at mange har klart å skape arbeidsflyt med iPad Pro betyr ikke det at vi kan sammenligne den med en Windows-enhet, for eksempel Surface Pro X. Og selvfølgelig heller ikke med Mac. 3 grunner som iPad Pro følger veldig langt fra Windows og Mac.

Full støtte for andre skjermer

Siden iPad Pro har en USB-C-kontakt, har den fått mange funksjoner. En av dem er tilkobling til eksterne skjermer uten adaptere. IPad Pro har imidlertid ikke full støtte for å koble til andre skjermer. Hvorfor ikke? Det er minst to aspekter som gjør at du ikke kan koble en iPad til en skjerm.

Kan hende du også liker | iMessage i iOS 14 kommer lastet med nyheter

Den første er at det bare tillater duplisert skjerm og ikke forleng skrivebordet. Dette fører også til at iPad ikke kan justere oppløsningen til den eksterne skjermen. Som en konsekvens, i de fleste tilfeller to svarte striper er synlige på sidene. Dernest forårsaker det faktum at den andre skjermen fungerer som et speil vi skal ha iPad-skjermen alltid på. Så i hovedsak er fordelen ved å koble iPad til en annen skjerm bare å se det større innholdet.

Et komplett filsystem

App-filer

Selv om Apple introduserte appen Records I iOS 11 for omtrent tre år siden representerer ikke dette en fullstendig filbehandler. Files er bare et annet program som er gjemt i en sandkasse. Det betyr filer lagres i Files-appen og ikke i det faktiske filsystemet til enheten.

Dette medfører visse problemer. Hvis tredjepartsapplikasjoner ikke er integrert med filer, dokumenter dupliseres fordi de går fra en applikasjon til en annen, det vil si fra en skuff til en annen. Tvert imot må det erkjennes at denne operasjonen er et pluss i sikkerhet, siden ingen applikasjoner får direkte tilgang til iPads filsystem. I tillegg tillater Apple allerede lesing fra eksterne disker og dette forsterker arkivets muligheter. Imidlertid er det umulig å sammenligne dette systemet med allsidigheten til Windows eller Mac når du håndterer dokumenter, bilder eller musikk.

Vindusapplikasjoner

iPad Pro-skjerm

Multitasking av en iPad Pro er den beste, uten tvil, hvis du sammenligner det med andre tabletter. Men hvis du sammenligner det med alternativene som Windows eller Mac har, forblir det veldig lite. Til tross for de nye mulighetene vi har nå med støtte for styreflaten eller musen, multitasking på iPad håndteres først og fremst av bevegelser på skjermen.

Kan hende du også liker | Microsoft tar sikte på iPad Pro med sin nye Surface Pro X

At iPad Pro har et vindussystem er en veldig god ide. Dette vil være en fin måte å gjøre det på utnytt den mest profesjonelle programvaren og gjør det enkelt å dra og slippe elementer mellom applikasjoner. Hvis vi legger til komplett støtte til eksterne skjermbilder til denne hypotetiske vindusadministratoren, får vi en iPad Pro som er fullt forberedt for enhver leksevekt.

Windows har allerede hengt etter på mange områder

Selv om iPad Pro og iPadOS mangler mange aspekter å polere, er Apples mobile operativsystem allerede har etterlatt Windows bak på forskjellige måter. Den første av dem er i katalogen over applikasjoner som tilbys av App Store. Du tror kanskje at Windows er det mest populære stasjonære operativsystemet i verden, og at du kan finne uendelige applikasjoner. Imidlertid viser mange av dem a slurvete blikk, utdatert, ikke tilpasse deg berøringsenheter eller er ikke en gang optimalisert for de nyeste versjonene.

IPadOS-programvare er også overlegen i forhold til Windows sikkerhet. Begrensningene som Apple pålegger i mange aspekter, oversetter til større sikkerhet og stabilitet i systemet. Dette er en faktor viktig for mange fagpersoner som ikke ønsker å bli viklet inn i et system som er så befordrende for å falle i katastrofe.

Kan hende du også liker | Analyse: Mister Apple økosystemkampen?

Og det tror du. Tror du at iPad allerede har overgått Windows? Tror du Surface og iPad kan sammenlignes? Hva vil du legge til iPadOS for å gjøre det mye bedre? Bli den første til å kommentere.