contadores Skip to content

Dekryptering av en iPhone og iPad: nøklene til å løse en forbrytelse

Drapet begått på enken etter presidenten i en sparebank kan avklares når de krypterte dataene til iPhone og iPad til en av de mistenkte er tilgjengelig. Forpliktet i desember 2016, offeret ble skutt i bilen hans, da han var i et selskap han eide, nær byen Alicante.

Dommeren som etterforsker saken har gitt tillatelse til at iPhone 6 og iPad til en av de etterforskede skal bli registrert av det israelske selskapet Cellebrite, kjent for å ha låst opp iPhone av Diana Quer og av ha nødvendig teknologi for å få tilgang til informasjon som er lagret i enhetene.

Kilde: Human Rights Watch

Det kan interessere deg | Dette er den mystiske boksen som er nødvendig for å hacke en iPhone X

Å få tilgang til begge enhetene vil gi mye informasjon

Miguel López, etterforsket for døden av María del Carmen Martínez, hans svigermor, er på foreløpig løslatelse og har ingen forpliktelse til å gi etterforskerne sitt e-postpassord eller passordet til skylagringstjenesten, iCloud. Hvis det hadde ingen problemer med å oppgi PIN-kodene til begge enhetene. Han forsvarer sitt null engasjement i hendelsene, selv om han tilbragte mer enn 40 dager i fengsel, noe han klarte å unngå etter å ha betalt en stor kausjon.

Kilde

Cellebrite er et selskap som sikkerhetsstyrkene og organene vanligvis går til i tilfeller der tilgang til enheter de kan være viktige og gi verdifull informasjon. Den anslåtte kostnaden for å låse opp prosessen er vanligvis rundt 2000 euro, omtrent 44 000 meksikanske pesos.

Vanligvis blir enhetene sendt til Tyskland for selskapet for å dekryptere dem, selv om i dette tilfellet kan det gjøres fra Madrid, siden politimyndighetene har den aktuelle lisensen til å få tilgang til enhetene. Resultatene de gir kan være nøkkelen til å klargjøre fakta.

via | Landet