3 grunner til å deaktivere lesevarsling på WhatsApp

Den definitive veiledningen for sikkerhet på WhatsApp

WhatsApp er uten tvil den mest nedlastede meldingsappen i verden med over en milliard aktive brukere, som kommer snart. Uansett kunnskap om nye teknologier, vil du sikkert takle mer eller mindre med dem, men sikkert har det også gitt deg mer enn en hodepine. Inntil i dag.

For i dette guide vi tar sikte på å lære deg hvordan du kan beskytte WhatsApp-kontoen din, slik at du kan glede deg over denne appen med total sikkerhet og personvern. Les videre for å finne de beste triksene.

WhatsApp-triks.

Sikkerhetsguide på WhatsApp for iOS

Tilpasse sikkerhetsinnstillingene

Misligholde, alle kan se din siste tilkoblingstid, profilbildet og gjeldende status – meldingen som vises under kallenavnet ditt, så dette er den første tingen som vi bør endre til et annet mer restriktivt tiltak, for eksempel bare å kunne se kontaktene dine – personene du har skrevet inn på agendaen din -. For å gjøre denne endringen må vi gå videre til WhatsApp Innstilling > Regning > Personvern

På denne skjermen kan vi konfigurere alle disse funksjonene individuelt og kan til og med markere at ingen kan se forbindelsestid, foto eller statusmelding … men vær forsiktig, på denne måten gjør du det vanskelig for vennene dine å finne deg i kalenderen deres.

personverninnstillinger

I samme seksjon kan du også blokkerer kontakter på den samme skjermen og sjekk eller fjern merket for leseinnstillingeneDet fungerer som et dobbeltkantet sverd: de andre vil ikke kunne se det, men heller ikke ditt.

Backup management

WhatsApp lar deg ta sikkerhetskopi av samtalene dine ved å lagre dem i skyen. Hovedproblemet er at denne overføringen til skytjenesteleverandøren ikke er like sikker som krypteringen av selve appen, så hvis du vil ha maksimal sikkerhet, bør du deaktivere dette alternativet.

For å gjøre dette, gå til appen i appen Innstilling > samtaler > Chat-sikkerhetskopi > Automatisk kopi og der kan du velge frekvensen på sikkerhetskopien eller bare merke Nei, som er den mest anbefalte.

backup

Hvis du på noe tidspunkt hadde laget en sikkerhetskopi i iCloud eller Google Drive, kan du være trygg på at du kan slette dem når som helst. Gå ut av WhatsApp og gå til justeringer> iCloud > Oppbevaring > Administrer lagring > WhatsApp Messenger > Redigere > Slett alt

Husk selvfølgelig det deaktivere dette alternativet hvis du en dag mister iPhone, vil du ikke kunne gjenopprette samtalene. Hvis du vil lagre samtalene eller en del av dem, er det tryggere å ta skjermbilder.

WhatsApp iPhone

Oppdag mistenkelige endringer i kryptering

En annen ting som WhatsApp er ikke standard å varsle deg når krypteringsprotokoller endres av menneskene du snakker med. Hva betyr dette? I utgangspunktet advarer WhatsApp deg ikke hvis krypteringen av en chat endres, av grunner som at den andre personen har endret smarttelefon eller installert appen på nytt, eller av mer grumsete grunner som folk som har enheter som blir spionert på – antar at de blir det etterforsket av politiet – eller lignende.

Men denne funksjonen kan aktiveres slik at du finner ut når det har skjedd merkelig med kryptering. Gå til WhatsApp-appen Innstilling > Regning > Sikkerhet > Vis sikkerhetsvarsler

backup

Vær forsiktig, med dette vil du bare vite at noe rart har skjedd i krypteringen, men du vil ikke forhindre at meldingene dine blir lest av tredjepart, i tilfelle sikkerhetsstyrkenes eksempel.

Bruk øktverifisering

For de fleste meldingsapper, det er ingen måte å vite om meldingene dine blir oppfanget av tredjepartWhatsApp lar deg imidlertid bekrefte at samtalen din er trygg, noe du må huske på når du har visse private personlige samtaler.

For å aktivere dette alternativet, klikk på navnet til den andre personen i chatten for å få tilgang til informasjonen deres, og klikk deretter på kryptering. På dette tidspunktet vises sikkerhetskoden.

whatsapp-kryptering

Hvis både du og den andre personen ser den samme koden, er chatten din trygg. For å bekrefte denne koden kan du bruke en tredje app, for eksempel en Twitter-melding, Google Hangouts, en e-post, en SMS eller en samtale. Og hvis du er personlig, kan du til og med klikke på Skannekode ved å bruke kameraet på terminalen din for å bekrefte at koden stemmer.

Unngå andres blikk

Kanskje det sier seg selv, men kryptering vil ikke hindre noen i å sladre WhatsApp-samtalene dine hvis de har fysisk tilgang til det. Så hvis du ikke allerede har gjort det, legg et passord på din iPhone eller skriv inn fingeravtrykket ditt ved å gå til justeringer > Trykk på ID og kode.

berørings-id og kode

WhatsApp vs Malware

Husk at uansett hvor mye kryptering du eller mottakeren din har, er det ubrukelig mot skadelig programvare. For eksempel implementeres noen typer malware for å sende skjermbilder av meldingene dine til en ekstern hacker. Det beste forsvaret er vanligvis bare å være oppdatert, både generelt med iOS-oppdateringer og med appens egne oppdateringer, siden oppdateringene inkluderer de siste sikkerhetsoppdateringene.

Hvis telefonen din er tapt eller stjålet, kan tyvene få tilgang til og trekke ut informasjon fra terminalen, inkludert krypterte meldinger. Heldigvis, Bruker du en relativt moderne iPhone, beskytter krypteringen som er mye som du allerede har sett i tilfeller av terrorister med iPhone og hva det koster etterretningstjenestene å hacke enheten.

Vi håper at du med alle disse tipsene kan glede deg over WhatsApp til det fulle, men med all mulig sikkerhet.

Spor | Medium