Uncategorized

Den første skadelige programvaren som kan infisere iOS ankommer uten Jailbreak

Hver gang vi har snakket om jailbreak og trinnene for å utføre den på enhetene våre, har vi ønsket å insistere veldig på at en slik prosess er kanskje ikke trygg hvis den ikke ble brukt riktig. Og at det faktum å vike for visse uoffisielle bruksområder, kan forårsake alvorlige problemer for våre smarttelefon hvis vi ikke beskytter det ordentlig, slik vi lærer deg i en av artiklene våre.

IPhones som ikke har blitt fengslet er vanligvis ikke utsatt for å bli smittet med ondsinnet programvare, særlig takket være stor kontroll av Apple over appene som er publisert i App Store. Til nå har skadelig programvare vært avhengig av bruk av firmasystemer som er tillatt, slik at hvert selskap kan distribuere applikasjoner mellom enhetene sine.

malware-ios-Kina

Men sikkerhetsselskapet Palo Alto Networks har oppdaget en ny type malware som kan infisere iPhone ved å utnytte en sårbarhet i Apple DRM-mekanismen. Sikkerhetsselskapet har kunngjort det med disse ordene:

AceDeceiver er den første skadelige programvaren for iOS der vi har sett det drar nytte av visse designfeil i Apples DRM-beskyttelsesmekanisme å installere ondsinnede applikasjoner på enheter uavhengig av om de har fengslet eller ikke.

Slik fungerer Acedeceiver

Denne nye skadelige programvaren bruker geolokalisering av enheten og for øyeblikket fungerer det bare i KinaMen det kan endre seg raskt bare ved å endre en av parameterne. Denne lille modifiseringen kan tillate malware å infisere iPhone i andre deler av verden.

malware-ios-Kina-2

Mekanismen som brukes av denne filen er kjent som FairPlay Man-in-the-Middle (MITM), som brukes til å distribuere piratkopierte iOS-applikasjoner og som for første gang kan være et stort problem for brukeren som den er i stand til å installer apper uten godkjenning.

Installasjonen av denne malware er relativt enkel, siden drar nytte av atferden til iTunes som lar oss kjøpe og laste ned applikasjoner å installere på iOS-enhetene våre. Når dette er gjort later til at et dataprogram later til å være iTunes, slik at det ser ut til at appen har blitt kjøpt lovlig av brukeren i App Store.

Den gode nyheten, som 9To5Mac påpekte, er at til nå bare brukere av Windows PC er i faresonen fra å bli angrepet av denne skadelige programvaren. Selv om vi, uansett operativsystem som vi bruker på datamaskinen vår, må være på vakt og alltid prøve å ta de maksimale forholdsreglene når du installerer noen form for applikasjon som ikke er offisielt godkjent av Apple.

Articoli correlati

Botón volver arriba

Ad blocker detected

You must remove the AD BLOCKER to continue using our website THANK YOU