contadores Skip to content

Den grafiske ytelsen til iPad Air er mellom 40% og 70% høyere enn iPad 4

IPad Air er opptil 70% raskere enn forgjengeren

Om litt over 12 timer kan vi kjøpe den nye iPad Air i hvilken som helst Apple-butikk. 9,7-tommers nettbrett på blokken har gjennomgått en stor designoverhaling og inkluderer også den berømte 64-biters A7-prosessoren. IPhone 5s har vist seg å være den raskeste iPhone i verden med denne prosessoren, men vil den kunne flytte skjermen til iPad Air med letthet?

ipad-air-release-date

De første ytelsestestene ser ut til å indikere det med mer enn letthet. I følge de første testene, grafikkytelsen til den nye Air er mellom 40% og 70% høyere enn forgjengeren, iPad 4.

IPad Air er grafisk mye raskere enn 4

Testene er utført igjen Anandtech. Som vi nevnte tidligere, integrerer iPad Air den nye A7-prosessoren med en PowerVR G6430 GPU, som anslås å ha en klokkehastighet på 450MHz.

I følge testene endres forskjellen i ytelse med den forrige modellen. For eksempel, i T-Rex HD-testen, en av de mest krevende, blir Air 75% raskere enn iPad 4, mens Air 3D i 3D Mark Ice Storm-testen er “bare” 36 % bedre enn forgjengeren. Hvis du ser på settet med tester som er utført, gevinsten på modell 4 når 60%.

Til tross for at iPad Air har overgått iPad 4 i alle tester, har AnandTech oppdaget en nedgang i ytelsesgraden for trekantene i den nye modellen, som forklart i MacRumors, selv om tilsynelatende har ikke reell innvirkning.

Som du ser i tabellen over, har iPad Air blitt sammenlignet med resten av nettbrettmodellene og med noen aktuelle nettbrett, i tillegg til iPhone 5s. Bare nVidia Shield overgår det med grafisk kraft.

ipad-luft-lansering

Jeg antar at du kan ha blitt rammet av det faktum at iPad Air er raskere enn iPhone 5s. Dette skyldes at det ser ut til at Apple kunne ha gitt A7 som inkluderer Air en litt mer klokkehastighet, går fra 1300MHz til 1400MHz.

I tillegg til grafikk er den nye iPad Air også betydelig kraftigere enn de 4 i prosessering. Det nye eplebrettet dobler i hastighet til forrige modell i Geekbench-testen 3.

Hva tror du? Det må selvfølgelig være en glede å jobbe og leke med iPad Air. Vil du dra i morgen for å kjøpe den?