Den nye funksjonen for å oppdage kontakter med infisert COVID-19 kommer bare til iOS 13

Det er ingen tvil om at COVID-19 har klart å snu verden opp ned slik vi kjenner den. Mye sies om hvordan livet vil være i fremtiden etter overgangen til denne pandemien, som frem til i dag fortsetter å legge igjen et spor av døden. Regjeringer studerer måter å minimere virkningen både medisinsk og økonomisk. Hva vil være tilbake til det normale etter coronavirus?

Effekten som COVID-19 forårsaker siden utseendet i Kina på slutten av fjoråret, har satt forskjellige sektorer, både teknologiske og logistiske, til å fungere side om side. Bevis for dette er det felles arbeidet som utføres av både Google og Apple, og leter etter måter å finne en måte å hjelpe på. Ja, vi vil snakke om en funksjon i selve operativsystemet for å kunne oppdage potensielle smittede mennesker av coronavirus. Imidlertid vil ikke alt bli en jevn reise, siden iOS ikke vil være tilgjengelig for alle versjoner.

Det kan interessere deg | IPader er blitt viktige verktøy på sykehus i kampen mot COVID-19

Vil du unngå infeksjoner?

Bare iOS 13 kan hjelpe deg. Som vi allerede har avansert, jobber både Mountain View-giganten og Cupertino-giganten hånd i hånd med å utvikle en funksjon som ville være klar i midten av mai. Det ville være oppfølgingen av kontakter på en slik måte vi kunne vite hvem av dem som lider av COVID-19, og dermed lage et virtuelt isolasjonsverktøy som kan være veldig nyttig for å forhindre videre smitte. Denne funksjonen kommer i form av implementering av et API som tillater sporing av kontakter.

Offentlige helsebyråer vil ha tilgang til dette API, slik at det kan brukes på best mulig måte, slik at senere er den integrert i selve iOS eller den tilsvarende Android-versjonen, og følg med på våre egne kontakter. Apple vil behandle alle dataene på en brukers enhet og overføre dem gjennom servere hos helseorganisasjoner over hele verden.

Det ser ut til at disse dataene vil bli delokalisert og vil ikke bli lagret på en enkelt server, noe som ville tillate ingen regjering å ha full tilgang til dem. Tilsvarende ville kaliforniere aldri ha tilgang til dataene. Noe som ligner på det som skjer med bankdetaljene til Apple Pay.

Dette tiltaket vil komme i en fremtidig oppdatering i iOS 13 i omtrent en måned fra nå, og vil bare være tilgjengelig for de brukerne som er oppdatert til den versjonen. Så hvis du synes det er veldig nyttig, som det er, og du vil glede deg over det, det er på tide å oppdatere. I tilfelle enheten din er for gammel, kan det være på tide å lete etter en ny som tillater installasjon av den nyeste versjonen av iOS.

phonendo og mac

Jeg er smittet, hva skal jeg gjøre?

Hvis en bruker tester positivt for coronavirus, kunne rapportere det gjennom selve programvaren, noe som vil føre til en rask mobilisering av helsesystemer når saken er bekreftet. Med dette ville det vinne både forebygging, diagnose og en nøyaktig uttelling på statistisk nivå.

Hvordan kan jeg bekjempe coronavirus?

For øyeblikket er sosial isolasjon et av de mest effektive tiltakene, og det har klart å beholde økningen i smittekurven i noen land. Vanlige hygienetiltak, for eksempel håndvask, bruk av masker og hansker, samt følg instruksjonene fra helseorganisasjonene, er gode måter å unngå infeksjoner på. På samme måte må du ikke miste detaljene om hvordan du kan desinfisere enhetene dine på riktig måte, som vi fortalte deg forrige uke.

Jeg vil bytte enheter, noe tilbud?

I går fikk vi vite om en veldig interessant aksje som er begrenset til noen enheter, det er den 128 GB iPhone XR med 150 euro rabatt. Det er en flott terminal med gode anmeldelser, og det gir deg det du trenger for din daglige dag. Tilgjengelig i 3 farger, har du ikke lenger en unnskyldning for å oppdatere din gamle iPhone, denne så vellykkede enheten.

Kjøp iPhone XR White 128 GB | 599 euro

Kjøp iPhone XR Black 128 GB | 599 euro

Kjøp iPhone XR Red 128 GB | 599 euro

Så snart vi vet mer om tilgjengeligheten til denne funksjonen, vil vi informere deg om alle dens funksjoner og hvordan kan du bruke den for å gjøre deg trygg.