contadores Skip to content

Den nye iOS 11 vil redde livet ditt

iPhone SE

Mennesket er av natur lunefullt og utålmodig. Så mye at det ikke er noen måte å overbevise oss om at mobiltelefonen IKKE skal brukes mens du kjører. Det vil ta mer respekt (hvis vi kjører med andre passasjerer i bilen) og tålmodighet å bruke mobilen når vi når målet.

Fra La Voz de Galicia bekrefter de det Bruk av smarttelefoner bak rattet er den viktigste årsaken til alvorlige distraksjonsulykker på veien. Opptil 30% av ulykkene skyldes distraksjoner.

Mens vi kjører, i tillegg til å bruke iPhone (og enhver annen modell) for GPS-navigasjon, bruker vi den også til å chatte på iMessage, kommunisere på WhatsApp, se på videoer, ringe og til og med utforske Internett. Noe ekstremt farlig og risikabelt.

Den eneste løsningen på dette problemet er teknologi

Apple vet at vi gjør ting galt, så med ankomsten av iOS 11 tilbyr Cupertino-selskapet oss en veldig interessant teknologisk løsning som, som vi nevnte i tittelen på denne artikkelen, kunne reddet livene våre ved mer enn én anledning. Og nei, det handler ikke om iPhones SOS-funksjon.

På WWDC ble iOS 11 introdusert, og en funksjonalitet kalt som “Ikke forstyrr mens du kjører”. En funksjon hentet fra den nåværende ikke forstyrr modus på iPhone og iPad.

iOS 11

Dette Ikke forstyrr mens kjøremodus vil ikke bare deaktivere alle anrops- og meldingsvarsler, men også vil sende svar automatisk som nevner at du for tiden kjører.

iOS 11

Selv om Forstyrr ikke mens kjøringen er aktiv, vil iOS 11-brukere fortsatt ha muligheten til å bruke mobiltelefonen sin til å bruke GPS- og kart-applikasjonen. Dessverre er det mer enn en million dødsfall i året på grunn av trafikkulykker. Kan du forestille deg hvor mange liv Apple kunne reddet?

Hva synes du om denne nye funksjonaliteten til iOS 11? Tror du det er en god løsning på problemet med trafikkulykker forårsaket av mobiltelefoner?