Den nye iOS 6.1 fikser JavaScript Bug og Noe annet

Apple har ikke gitt ut for mange funksjoner i iOS 6.1, men takket være leserne og testene har det blitt oppdaget noen endringer som ikke er synlige for det blotte øye. Noe av det viktigste er at selskapet har korrigert en potensielt alvorlig sikkerhetsfeil som permanent aktiverte JavaScript uten brukerkunnskap for å vise Smart App Banners. Det har også blitt oppdaget at lenken til “Rapporter et problem” i Kart er det nå mer synlig og også en subtil endring i musikkontrollene på låseskjermen.

iOS 6.1 bringer små endringer og fikser JavaScript-feilen

Av interesse for den forestående iOS 6.1 Jailbreak vil være at Apple ikke har oppdatert firmwareversjonsnummeret, noe som antyder at endringene til iOS 61 alt er programvare og ikke krever noen oppdateringer. Dette betyr at eventuelle firmwareutnyttelser som kan brukes til å gi fremtidig Jailbreak ennå ikke er lukket, selv om dette kan endre seg i fremtidige oppdateringer, når epleet studerer neste JB.

En feil som er lukket, er feilen som gjorde at smarte bannerannonser på websider kunne aktivere JavaScript i Safari, transparent for brukeren, selv om brukeren tidligere hadde deaktivert den.

Dette problemet påvirket ikke mange brukere, siden det er normalt å aktivere det fordi det er nødvendig for de fleste nettsteder, men oppdateringen korrigerer problemet og lar brukerne deaktivere det og beholde det slik. En rekke WebKit-bugs som påvirker potensiell hukommelseskorrupsjon er også løst, et tema rapportert på en hacker-konferanse i fjor høst.

En annen endring vi setter pris på er en liten kosmetisk endring på låseskjermen. Tidligere kan musikkontroller vises ved å dobbeltklikke på Hjem-knappen. Dette er fremdeles tilfelle, men tidsvisningen opprettholdes nå i den lille menylinjen øverst, og volum- og AirPlay-knappene er flyttet under Play / Pause-knappene. Nå har de også sett på “Børstet aluminium”. Hvis den ikke blir berørt, går skjermen tilbake til opplåsingsalternativet. Varslene vises fortsatt de samme.

Apples Maps-app har også mottatt en oppdatering, som ledsager de stille oppdateringene som programmet har mottatt nesten kontinuerlig siden lanseringen. Det mest åpenbare tegnet på endringene er omplasseringen av lenken “Rapporter et problem”, som nå har en stor knapp øverst på kartalternativene. Endringen gjør rapporteringsfeil mye raskere.

I den innledende debuten gjorde unøyaktigheter, grafikkfeil og noen få andre ting Apple Maps til gjenstand for latterliggjøring av både kritikere og brukere. Tim Cook ga offentlig unnskyldning, og noen av medlemmene som var ansvarlige for appen fikk sparken. Programmet har siden blitt oppdatert og forbedret gjennom forskjellige stille oppdateringer. De fleste av hovedspørsmålene har vært dekket i flere måneder, men den nye versjonen kan inspirere noen brukere til å gi programmet en ny sjanse.

I følge noen bevis på MacNNSammen med noen tester utført av forskjellige publikasjoner fra forskjellige land, har Apples kart forbedret seg veldig, til å si at veibeskrivelsen fra nettleseren var like god eller bedre enn de som ble gitt av Google Maps, selv om disse testene ble utført før sistnevnte lanserte sin iOS-applikasjon med mange av funksjonene som Google tidligere nektet å implementere, for eksempel stemmekontroll. Googles mangel på oppdateringer til den tidligere inkluderte versjonen på iOS-enheter var det som fikk selskapet til å lage sin egen app.

Del denne artikkelen med vennene dine på Facebook, Google+ og Twitter med knappene du finner i begynnelsen av den. Takk skal du ha!