Den sveitsiske klokkebransjen er mistenksom overfor Apple og iWatch

Rekreasjon Apple iWatch

Sveitsiske produsenter ser på nye produkter fra manzana i klokkemarkedet, selv om de for øyeblikket ikke virker for opptatt av dette inntrenget av datagiganten inn i deres tyngde.

Cuppertino-selskapet har vært ganske mistenkelig så langt, og har ikke ønsket å vise noen hemmeligheter med sine smartwatch- eller smartwatch-prosjekter, et flerbruksverktøy som ville være det perfekte supplement eller tilbehør til en iPhone.

Jérome Bloch, sjef for herremote ved det parisiske stylingkontoret Nelly Rodi, forventer i alle fall en revolusjon i verden av urmakeri som andre teknologigiganter, og ikke bare manzana, har begynt å jobbe.

Uten tvil kommer smarte klokker til å tiltrekke seg oppmerksomheten til hele den såkalte generasjonen Y, som er ingen ringere enn unge mennesker født mellom årene 1980 og 2000, men også elskere av luksusprodukter, som vanligvis er store teknologi forbrukere.

Fra forskjellige trendfirmaer er det tenkt på dette emnet at “Det vil gå veldig fort”, spesielt med tanke på den store kapasiteten til manzana for å treffe markedsføringsnivået.

Swatch GroupSwatch Group

Husk at de fra Cupertino, som har enorme ressurser og midler, har endret musikklandskapet, før du gjorde det på telefon, og nedkjempet det hittil referanseporteføljen i markedet, den finske Nokia.

Uansett i foten av de sveitsiske alper, planer manzana innen urmakeri ser de ikke ut til å være for urovekkende, i hvert fall for øyeblikket.

“Det ville være pretensiøs å tro at denne typen klokker ikke vil konkurrere med sveitsiske klokker,” sier Jean-Claude Biver, president i Hublot, et av de prestisjetunge merkene til det franske luksusgruppen LVMH.

“Men det som er sikkert, er at de ikke vil konkurrere med avanserte sveitsiske klokker, som er den største delen av eksporten fra det sveitsiske landet,” sier denne veteranen fra den sveitsiske urindustrien.

For å få en ide, representerer klokker på mer enn 500 sveitsiske franc (401 euro) når de forlater fabrikken, som skal selges til mer enn 1000 sveitsiske franc, for tiden 87% av sveitsiske ureksport.

Disse smartklokkene kan påvirke rimeligere merker og serier som de som tilhører Fargegruppe, verden nummer én i sektoren

I et intervju med magasinet l’Hebdo på Basel urmakermesse virker arbeidsgiveren hans, Nick Hayek, “rolig” og hevdet til og med at han har åpnet dørene til selskapet sitt for ingeniører fra manzana.

Selv om merkevare av plastklokker (Swatch) er en av de mest emblematiske i urmakergruppen, inntekten til Fargegruppe er veldig avhengige av resultatene fra luksuriøse klokker, og spesielt Omega, det berømte James Bond-merket.

Allerede på 70-tallet gikk sveitsisk urmakeri gjennom en krise for ikke å ha forventet revolusjonen som kom fra Japan med kvartsur. “Sveitsiske klokker er en del av sjeldne menns luksuriøse tilbehør og er veldig forskjellige fra lave endeklokker laget i Kina,” sier Thomas Chauvet, analytiker i Citigroup.

Selv om det ikke ser ut til at ankomsten av smartklokker kommer til å bli en stor revolusjon. Sveitsiske urmakere vil ikke hvile på laurbærene. Så merker som Tag Heuer, eid av LVMH, har begynt å interessere seg for smartwatch-segmentet ved å starte et samarbeidsprosjekt med Oracle.

Sponsormerket av teamet “Oracle Team America” ​​for America’s Cup, har utviklet en klokke som kan gi hvert medlem av båtlaget forskjellig informasjon, både fra båtens tilbøyeligheter og vindretning.

Denne klokken er produsert i en liten serie og vil ikke bli markedsført, men det er et første skritt fra den tradisjonelle sveitsiske klokkeindustrien inn i smartwatches verden.