free estadisticas Saltar al contenido

Denne bilen kan drives med en iPhone-app

abril 26, 2020

Kjære lesere, fremtiden er allerede her. Det er nå mulig å kjøre bil uten å måtte legge hendene på rattet. Dette skjer takket være den nye Range Rover Sport.

Range Rover UK har utviklet en prototype av et system som gjør at Ranger Rover Sport kan fjernstyres fra en applikasjon for smarttelefoner.

range-rover-sport-app (1)

Range Rover Sport, enda et skritt inn i fremtiden

Som vist i videoen nedenfor lar fjernkontrollfunksjonaliteten sjåfører krysse all slags terreng og til og med parkere bilen sin på de vanskeligste parkeringsplassene.

Det ser ut til at systemet fungerer som forventet, Land Rover-kjøretøyet kan klatre i åser, og takket være Range Rover Sports flerpunktteknologi vil vi kunne manøvrere opptil 180 º i motsatt retning.

range-rover-sport-app (4)

Men i tillegg til å kunne fjernstyre kjøreretningen, vil vi også fra iPhone-applikasjonen ha muligheten til å kontrollere hastigheten.

Hastigheten er selvfølgelig begrenset til 6 kilometer i timen, og så lenge iPhone (eller en hvilken som helst annen smarttelefon som er kompatibel med appen) er innen 10 meter fra kjøretøyet.

range-rover-sport-app (3)

Land Rover-selskapet har antydet at det til slutt stemmekommandoer kan inkluderes i systemet i årene som kommer. Hos iPadizate ville vi gå et skritt videre, og vi trodde det ville være flott å kunne inkludere Siri i systemet til denne prototypen.

Relatert: Apple kunne jobbe på en elbil

Ville det ikke være flott å be Siri ta oss en tur eller å parkere bilen selv? Uten å legge hendene på rattet, bare med stemmen vår. Selv om noe slikt skal gå i oppfyllelse, må vi fortsatt vente noen år.

range-rover-sport-app (2)

Som våre TechCrunch-kolleger har informert oss, er det foreløpig bare en prototype i utviklingsprosessen, så ikke forvent at den vil være til salgs hos noen Land Rover-forhandler.

Range Rover UK har faktisk ikke spesifisert når denne teknologien skal treffe produksjonsmodeller. Åpenbart er sikkerhet en av prioriteringene de jobber med. Det siste Range Rover ønsker er det hvem som helst kunne hacke en smarttelefon (eller en applikasjon) for å stjele en bil, eller at fjernkontrollsystemet mislykkes og en alvorlig ulykke inntreffer, til tross for at den har gått med en hastighet på 6 kilometer i timen.

Hva synes du om Land Rover-prototypen? Hva vil du at bilbedrifter skal inkludere i fremtiden?