Det er 10 år siden Apple (nesten) oppfant emoji

Det er 10 år siden Apple (nesten) oppfant emoji

Uttrykksikoner har vært til stede på Internett praktisk talt for alltid. I samtaler, i fora, i meldingsprogramvare … De har alltid vært der. Og da de ikke var der, oppfant brukere dem med tastatursymboler og skilt som Uu eller>: – D.

Men emojiene ankom ikke før i 1998, bare ett år før lanseringen av den legendariske MSN Messenger. De første emojiene ble designet av Shigetaka Kurita, komprimert av bare 176 piktogrammer, de hadde en oppløsning på 12 x 12 piksler.

Og hvordan er emoji forskjellig fra vanlige uttrykksikoner? Du vil spørre deg selv. Svaret er enkelt. Som tidligere nevnt ble følelsesikoner født i form av tekst og representerte vanligvis følelser (ansikter, hjerter, tommelen opp …). Emojis er derimot små fargede figurer som kan representere hva som helst.

Det kan interessere deg | Slik har iOS Emojis utviklet seg siden 2008

Emojis ble populær etter introduksjonen på iPhone

For nøyaktig 10 år siden kom emojis til iPhone. 21. november 2008, Apple ga ut iPhone OS 2.2 i Japan. Dette operativsystemet kombinerte et teksttastatur og emoji.

“Gjennom årene har mange endringer blitt brukt på Apple emoji-settet. Det totale antallet emojis har økt fra 471 i 2008 til 2 776 i 2018. ”

I 2010 ble emoji kodet i Unicode. På denne måten var dens globalisering mulig. Og det var da det begynte å kunne utveksle informasjonen din mellom enheter, operatører og programvareplattformer.

Det kan interessere deg | Bagelen blir med i slaget om emojis, som skjedde med burgeren og paella

Siden fødselen i 2008, Epleemojier har utviklet seg veldig. Nå er det mye mer variasjon, mer mangfoldighet og mange flere elementer som hjelper oss med å uttrykke følelser og følelser bedre. Noen emojier har faktisk kommet til live med de nyeste versjonene av iOS-operativsystemet iOS, i form av Animojis og Memojis.

Spor | PhoneArena