Det er krigen! PUBG saksøker Epic Games over Fortnite

For noen år siden, nitten for å være nøyaktig, en roman med tittelen Battle Royale, skrevet av Koushun Takami. Dette arbeidet snakket om et system der voksne hadde bestemt seg for å lære ungdom disiplin gjennom et makabert overlevelsesspill, der bare en kunne komme seg ut i live.

På grunn av den store suksessen ble et år senere utgitt en film basert på verket som klarte å bli en kultittittel. Imidlertid kunne ingen ha forestilt seg at mer enn et tiår, denne filmen ville skape en hel transmediasjanger, som både PUBG og Fortnite: Battle Royale tilhører, spill som vi tidligere har sammenlignet.

Disse to videospillene har klart å bringe Battle Royale til det interaktive underholdningsmarkedet med stor suksess, sett i det siste Epic Games-trekket. Problemet er at en av utviklerne tror at sjangeren er deres eiendom. Av denne grunn, PUBG Corporation, har bestemt seg for å saksøke Epic Games for et mulig tilfelle av brudd på åndsverklover.

Det kan interessere deg | Slik spiller du Fortnite bedre: 3 triks for å gå fra rookie til drapsmaskin

Årsakene bak PUBG Corporation-søksmålet

Selvfølgelig er det tydelig at begge spillene de drikker av samme mekanikk, der bare en spiller eller et lag spillere kan være i live i hvert spill. Men det er det eneste de deler mellom dem, og du må bare se designet av Fortnite, som vi foretrekker på iPadizate, for å innse forskjellene deres.

Den store grunnen som ser ut til å gjemme seg bak denne etterspørselen fra utvikleren av PUBG, et datterselskap av det sørkoreanske studioet Bluehole, er den uventede veksten av rivalen. Tross alt er det ingen som bryr seg om en konkurrent før dette blir en trussel, som har skjedd i dette tilfellet.

På den annen side, det mange ignorerer og det er morsommere, er det som står bak begge selskapene fant en felles aksjonær. Den aksjonæren er Tencent Holdings, et kinesisk konglomerat som har betydelige andeler i både Epic Games og Bluehole Inc, blant mange andre selskaper, og utvikler også den mobile versjonen av PUBG.

Det gjenstår å se hvordan denne historien ender, men det ser ut til at som alltid, det er for mange interesser bak for å kunne forutse en slutt nøyaktig. Foreløpig er søksmålet allerede anlagt, faktisk er det datert januar i år, så vi vil vite mer med full sannsynlighet de kommende månedene.

Og du, er du mer av PUBG eller Fortnite?

via | iMore