Det er offisielle 32-biters apper som ikke lenger kjøres på iOS 11

Som vi har visst på lenge, Apple legger til side støtte for alt å gjøre med 32-bit, enten det er mobile enheter eller applikasjoner. Dette er en av grunnene til at iPhone 5 og iPhone 5c ikke vil motta oppdateringen til iOS 11.

For noen dager siden snakket vi om hvordan 32-biters applikasjoner ikke lenger dukket opp i søkeresultatene i App Store, men nå er det en realitet. Enhver applikasjon basert på denne arkitekturen kan ikke kjøres på iOS 11.

Vi anbefaler deg | iOS 11 vs iOS 10: sammenligning i bilder

Feil

32bits iOS 11-appfeil

Det kan interessere deg | Første inntrykk av iOS 11 på en iPhone 7

Hvis du har iPhone oppdatert til den første betaen av iOS 11, vil du merke at når du prøver å åpne 32-biters applikasjoner, dukker det opp en feil på skjermen. I dette vinduet kan du lese følgende:

“Utvikleren av denne appen må oppdatere den for å fungere med iOS 11”

I tillegg vil vi ha to knapper på skjermen. En av dem kallenavnet “Ok”, der vi ganske enkelt vil akseptere skjebnen vår, og en annen kalt “Mer informasjon”, som sannsynligvis vil vise mer informasjon om hvorfor den ikke fungerer; i denne første betaen gjør dette alternativet imidlertid ingenting. I motsetning til tidligere versjoner som iOS 10, hvor bare et varsel ble reist, vil vi i denne nye oppdateringen ikke engang kunne kjøre appene.

Veldig avansert maskinvare

32bits iOS 11-appfeil

iOS 11 er ikke det eneste systemet som vil legge til side 32-biters apper. I følge Apple vil macOS High Sierra være den siste versjonen som vil gi kompatibilitet med denne arkitekturen., tvinger utviklere til å oppdatere sine eksisterende apper.

Husk at enhetene som for øyeblikket er kompatible med iOS 11 – iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6s og iPhone 7 – alle har en 64-bits prosessor, så å fortsette å bruke apper i denne kategorien på enheter med mer avansert maskinvare og programvare er i utgangspunktet et drag.

Vi anbefaler deg | Den beste og verste av Apples WWDC 17

iOS 11

Husk at betaen til det nye Apple-systemet nå er tilgjengelig for utviklere. Imidlertid kan det være litt ustabilt å være den første.

Har du installert beta på enheten din? Fortell hvordan det gikk!

Spor | 9to5Mac