contadores Skip to content

Det er to Android-merker som selger flere nettbrett enn Apple

Apple iPad har økt en liten markedsandel i nettbrett-sektoren i Midt-Østen og Afrika, men har falt fra nummer 2 til nummer 3 i disse regionene.

De skyldige? To Android-nettbrettprodusenter selger flere enheter enn merket til det bitte eplet. Vil du vite hvilke selskaper det er?

Vi snakker selvfølgelig om Samsung. Men også Lenovo. Hos Samsung har de klart å fange en skandaløs figur av en 21,2% markedsandel de første fire månedene av 2018, mens Lenovo har 10,6%.

Det kan interessere deg | En måned til er iPhones de mest solgte mobilene i Kina

Apple iPad selger ikke så mye i Midt-Østen som i resten av verden

Men ikke la disse salgstallene lure deg, Apple iPad forblir det mest internasjonalt populære nettbrettet i 2018. Så mye at til og med slår sine egne rekorder med en markedsandel på 28,8%.

Selv om, Apple har ikke klart å dominere markedet i Midt-Østen og Afrika. Kanskje på grunn av de høye prisene på enhetene, til skade for den nye iPad med lave kostnader fra 2018.

Fra IDC viser de oss denne sammenligningstabellen med salgsdata for alle de viktigste selskapene i nettbrettmarkedet. Som vi tidligere antok, Samsung har ledelsen i Midt-Østen og Afrika med en markedsandel på 21,2%. Vekst 2,2% fra første kvartal 2017.

Apple er på sin side plassert som nummer tre i rangeringen, med en markedsandel på 10,3% i nettbrettbransjen. Den gode nyheten for Apple er at de har klart å øke salgetallet noe siden første kvartal 2017, og vokste fra 9,6% til 10,3%.

Veldig snart, sannsynligvis fra desember 2018, vil vi ha muligheten til å oppdage om den nye iPad Pro med Face ID fra Apple klarer å øke selskapets salg i Midtøsten og Afrika.

Kilde | IDC