contadores Skip to content

Dette er de eldste emojiene i historien, og slik har de utviklet seg

Til nå trodde man at de originale emojiene ble opprettet av den japanske operatøren DoCoMo. Men det er ikke sånn. Egentlig hører de eldste emojiene i historien til selskapet Softbank. Et selskap som forresten gikk sammen med Apple i Japan for å bringe iPhone i 2008.

SoftBank lanserte en mobiltelefon med støtte for 90 forskjellige emojier i 1997. Og disse nysgjerrige retro-emojiene dukket opp et par år før Docomos 176 emojier, som debuterte i 1999.

… Og gutt, har de utviklet seg siden den gang!

Det kan interessere deg | Slik har iOS Emojis utviklet seg siden 2008

SoftBank oppfant den ikoniske poop-emojien

De fleste emojiene opprettet av SoftBank har klart å overleve til vår tid, emoji etter mer enn 20 år. Blant dem finner vi flyet, klokken, fjellet, huset, solnedgangen, tommelen opp, den lukkede neve, koppen, koppen kaffe … og en lang etcetera hvor vi også finner en av emojiene den mest ikoniske av vår tid: bæsj.

Det er imidlertid sant Docomos emojier på 12 x 12 piksler var mye mer populære enn SoftBank emojis. Og de bidro betydelig til historien.

“Hvis designet til disse emojiene er familie for iOS-brukere er det fordi de tilhører settet med SoftBank – operatøren som Apple samarbeidet med for å bringe iPhone til Japan. ”

Nå har Emojipedia endelig tatt med det første settet med emoji i historien med bæsjemojiene under kodenavnet “U + 1F4A9 PILE OF CACA”.

I dette bildet kan du se på hvordan den morsomme bæsjemojien har utviklet seg fra 1997 til 2018, både hos SoftBank og Apple:

Og slik har noen av emojiene fra 1997 utviklet seg til i dag. For en forandring!

Dette var de originale emojiene fra 1999

Inntil nå var det ukjent at SoftBank først hadde funnet opp emoji. Og dette skyldes flere årsaker. Først er det den store barrieren for det japanske språket. I tillegg var det rundt 90-tallet stort kaos på Internett. Det var ikke så mye “nerdekultur”. Og for å gjøre vondt verre, Operativsystemer for mobiltelefoner var en katastrofe. En velsignet katastrofe som ga vei for operativsystemene som vi kan glede oss over på dette tidspunktet.

På grunn av dette, ikke riktig dokumentert endringer relatert til emoji i Japan. Som de antyder fra Emojipedia, da de opprettet sin plattform i 2013 var det knapt noen offentlig interesse for emoji-oppdateringer. Fantastisk ironi, de utgjør nå så mye av livene våre.

Dette er den komplette listen over SoftBank-emojis fra 1997:

Og se, utviklingen av SoftBank emojis (1997) til emojiene til Apple i dag (2018):

Det slutter ikke her, og du kommer til å like dette … År senere, i 2006, presenterte SoftBank et nytt sett med animerte emoji … ringer noen av dem?

Og utviklingen vil ikke stoppe her … de nye Apple Memojis lover oss en lovende fremtid.

Det kan interessere deg | Dette er de 20 nye emojiene som er mest brukt på iPhone og iPad med iOS 12.1

Den første telefonen i historien med emojis

SoftBank var kjent som J-Phone den gang. I november 1997 lanserte den japanske operatøren sin mobiltelefon Skywalker (fint navn, forresten) DP-211SW. Den telefonen hadde totalt 90 emojier innebygd i operativsystemet.

I dette bildet av hans instruksjonsguide På emoji-velgeren kan du tydelig se hvor mange av dem som har gått foran dagens emoji:

Dessverre solgte ikke SkyWalker DP-211SW-telefonen særlig bra. Og emoji var ikke tilgjengelig på noen annen telefon fra denne operatøren.

Det kan interessere deg | Bagelen blir med i slaget om emojis, som skjedde med burgeren og paella

Så fra nå av, hver gang du ser emojiene fra en hval, en surfer, et fotokamera eller til og med en golfvimpel, husk … originalene ble oppfunnet for mer enn 20 år siden. De er blitt farget, de er blitt fornyet, de er modernisert, men de har den samme essensen.