Dette er de nye ikonene for Google-applikasjoner

En endring er alltid bra. Det kjente uttrykket på mange områder som sier at “hvis noe fungerer, ikke rør ved det” ser ut til å ikke gå med Google, og sannheten er at i en verden der innovasjon hersker, å holde seg i ro, er å dø før eller siden. Dette er noe som Google, Facebook og mange store selskaper kjenner til og fra tid til annen pleier de å gi tjenestene deres et mer eller mindre stort ansiktsløft. Den store G, nå Alfabetet, har bestemt at det var på tide å endre Google-ikonene for de viktigste applikasjonene.

Sannheten er at vi står overfor en rent estetisk endring. Noen ikoner endres mer og andre mindre. For eksempel har ikonet for Play Music eller Play Music-applikasjonen gjennomgått en radikal endring, mens andre ikoner har gjennomgått en mindre radikal endring, for eksempel Play Movies eller Play Movies.

Dette er de nye Google-ikonene for applikasjonene dineDette er de nye Google-ikonene for applikasjonene dine

De nye ikonene for Google Play

Foreløpig påvirker Google-ikonet bare Google-applikasjoner relatert til Google Play. Det vil si at den første som har gjennomgått en endring i designen, har vært Google Play selv, og vedtatt de generelle linjene i trekanten som allerede finnes i det gjeldende ikonet og forsvunnet boksen eller det hvite kortet. Resten av ikonene for Play Movies, Play Music, Play Games, Play Books og Play Newstand har fulgt den samme konverteringen til trekantene som du kan se.

For resten av Google-applikasjoner vet vi ikke om det vil være en endring i utformingen av ikonene. Husk at vi har så viktige applikasjoner der som GMail, Maps, osv. … Vi får se hva som skjer de kommende ukene hvis disse endringene går utover selve ikonet, eller om de tvert imot påvirker flere aspekter av applikasjonene. Google har kunngjort at endringer i Google-ikonene for applikasjonene vil skje i løpet av de kommende ukene.

Kilde: Offisiell Android-blogg