Dette er den nye Siri som kommer med iOS 14

Siri ios 14 iphone

Den nye versjonen av iOS kommer lastet med nyheter i mange deler av systemet, og Siri er en av dem. Assistenten Apple har endret seg inne og ute på iOS 14, og det var en nødvendig endring. Selv om det ser ut til at Siris utvikling har stagnert de siste årene, er iOS 14 et nytt friskt pust.

De Siri-nyheter i iOS 14 er visuelt og kunnskapsnivåsiden de i følge Apple har multiplisert med 20 spørsmålene den er i stand til å svare på de siste tre årene, men det må fortsette å utvikle seg for å nå Google Assistant eller Alexa.

Hovednyheten til Siri i iOS 14

Siri nå er i stand til å gjøre mer i iOS 14, og det vil ikke hindre oss så mye når vi konsulterer noe, dette er forbedringene som følger med iOS 14.

Nytt grensesnitt

Det er utvilsomt det som trekker mest oppmerksomhet fra Siri i iOS 14, assistenten vil ikke lenger avbryte deg ved å dekke hele skjermen, vil den nå vises i en liten sirkel nederst på enheten. Svarene som vi ber Siri vil vises i form av kort på skjermen.

Siri ios 14

Den eneste ulempen med dette grensesnittet, som er til stede i minst den første betaen, er det Du kan ikke samhandle med skjermen når Siri er åpen. Det vil si at Siri fortsetter å avbryte det du gjør, og dette er ganske irriterende på enheter som iPad. I macOS avbryter nysgjerrig ikke Siri deg, og du vil kunne spørre ham om noe mens du følger dine egne, forhåpentligvis vil Apple forbedre dette i fremtidige versjoner.

Det vil ikke svare med stemme hvis du ikke vil

Apple har implementert en veldig interessant nyhet med svarene fra Siri i iOS 14. Fra innstillingene kan vi konfigurere det Siri svarer bare med stemmen når vi aktiverer den med “Hey Siri”, så lenge vi har lydløs modus aktivert. Hvis vi holder nede sideknappen vil ikke Siri snakke, vil bare teksten vises på skjermen. Dette er flott, siden det kan være tider hvor vi ikke vil at du skal snakke med oss.

For å aktivere denne nye måten å samhandle med Siri, må du gå til din iPhone til Innstillinger> Siri> Siri-svar. I stemmesvar-delen velger du bare med “Hey Siri”.

Mer naturlig språk

Siri har utviklet seg gjennom årene mot et mye mer naturlig språk og med iOS 14 vil denne funksjonen bli bedre i forskjellige engelsktalende regioner (Australia, India, Irland, Sør-Afrika, Storbritannia) og med fransk, tysk, spansk, kinesisk og japansk.

I tillegg er fraseoversettelse med Siri også blitt forbedret, Apple har utvidet listen over støttede oversettelsesspråk til over 65 forskjellige språk i iOS 14.

Siri ios 14 iphone-oversetter

Det kan interessere deg | Slik installerer du iOS 14 beta på iPhone og iPad trinn for trinn

Del ankomst

Apple Maps har en veldig nyttig funksjon som heter Share Arrival. Ved å legge en rute i kart kan vi dele ankomst med noen av kontaktene våre og du vil til enhver tid kunne se hvor vi skal og hvor mye tid vi har igjen til å nå målet.

Nå har vi tilgang til denne funksjonen og del det fra Siri, så vi slipper å distrahere oss selv ved å berøre noe på iPhone. Våre kontakter vil motta et varsel for å se ruten for turen oppdatert i sanntid. Hvis kontakten ikke har minst iOS 13.1 eller har en Android-telefon, vil de motta en melding med forventet ankomsttid og automatiske oppdateringer hvis den endres.

Beste svar

Selv om dette er ganske relativt, ser det ut til å være det Siri er nå i stand til å svare på mange spørsmål, 20 ganger mer sammenlignet med for 3 år siden. Apple rapporterte at det nå er i stand til å analysere nettet bedre etter disse svarene. Imidlertid er det riktig at det ikke er noe eksklusivt for iOS 14, forbedrer Siri sannsynligvis på en lignende måte i resten av operativsystemer.

Siri fortsetter å forbedre seg det er fortsatt en lang vei å gå. Apples assistent kan fortsatt ikke følge en mer eller mindre stabil samtale og uten å tilby like mange svar som konkurrentene, forhåpentligvis vil vi snart se et viktig sprang når det gjelder kapasiteten.