Dette er det beste av iOS 11.4: iMessage kommer til iCloud og AirPlay 2

Som du sikkert vet, slapp Apple i går i siste øyeblikk iOS 11.4. Den som kan være en av de siste store oppdateringene til iOS 11. Systemet som ble introdusert for snart ett år siden har allerede nådd modenhet og innsatsen vil fokusere på den nye iOS 12.

På mandag i neste uke har vi åpningskonferansen til WWDC 2018. I den vil vi se mange ting, men den som får mest utseende vil være iOS 12. I løpet av de neste ukene vil vi se hvordan de første betasene til iOS 12 begynner å komme, så enn utviklingen av iOS 11 vil være litt av en side.

Det er en lov om livet, men iOS 11.4 introduserte noen nyheter som kan være viktige for mange brukere. Vi vil analysere dem grundig.

Dette er det beste av iOS 11.4

Merkelig nok har de to viktigste nyhetene i iOS 11.4 blitt forsinket nyheter. Det er å si, de skulle ha kommet for noen måneder siden. Likevel er de allerede tilgjengelig for alle som har oppdatert.

Meldinger når iCloud

Meldinger i iCloud har kommet nesten et år etter presentasjonen. Vi kunne se dem under WWDC i fjor i presentasjonen av iOS 11. Vi vet ikke hva slags problem Apple vil ha hatt, selv om mange rykter peker på synkroniseringsproblemer i iMessage.

Det har vært en lang ventetid, men den har allerede nådd alle enheter. Først av alt må vi sørge for at vi har oppdatert til iOS 11.4, og at vi har dem aktivert. For dette går vi til justeringer > Apple ID-side > iCloud > vi aktiverer meldinger. For sikkerhets skyld må vi ha tofaktorautentisering aktivert.

Men hva er iCloud-meldinger for, dette er alt de gjør:

  • Du vil ha alle meldingene dine, enten iMessage eller SMS, på alle iCloud-enhetene dine aktivert, nå er det bedre synkronisering mellom enheter.

  • Slettede meldinger og tråder synkroniseres på alle enhetene dine, så når en samtale eller melding blir slettet, fjernes i dem alle.

  • Lagre bilder, vedlegg og de eldste meldingene fra enhetene dine i iCloud, sparer plass lagring på iPhone eller iPad.

  • Tillat en mindre sikkerhetskopi dine lokale meldinger som en del av hver enhets normale iCloud-sikkerhetskopi. Så du bør spare litt plass på sikkerhetskopien. Med det gamle systemet ble alt lagret lokalt på alle enheter, og hver enhets sikkerhetskopi inkluderte en sikkerhetskopi av alle meldinger og vedlegg.

  • Synkroniser alle de gamle iMessage-meldingene dine på nye enheter fra Apple, så hvis du kjøper en ny iPad, iPhone eller Mac, vil meldinger i iCloud synkronisere all meldingshistorikk til den nye enheten, i stedet for å bare vise nylig mottatte meldinger.

Det kan interessere deg | Slik blokkerer du meldinger i iMessage

AirPlay 2

En av de viktigste nyhetene, om ikke den viktigste, som AirPlay har mottatt siden lanseringen. AirPlay 2 gir støtte for flere rom for et bredt utvalg av produsenter. I tillegg lar iOS 11.4 to HomePods kobles sammen for stereolyd. Men la oss bedre forklare hva alt dette er til for.

Støtten til flere rom eller flere rom lar deg kontrollere hele lydsystemet i hjemmet. Du kan få en sang til å spille i stuen og kjøkkenet samtidig. Det gjør det mulig å regulere volumet til hver høyttaler separat. Men best av alt, at disse høyttalerne ikke trenger å være det samme eller det samme merket.

Hvis vi for eksempel har to AirPlay 2-kompatible høyttalere en HomePod i stuen og en kompatibel Sonos i rommet, kan vi sende musikken vår til begge enhetene. Du kan til og med synkronisere dem hvis du har dem i samme rom.

Stereoparling for HomePod er relativt enkel, hvis du plasserer den i samme rom der det er en annen HomePod, vil du iPhone eller iPad spør om du vil koble sammen høyttalerne. Hver HomePod vil fortsette å bruke sine individuelle mikrofoner, men synkroniseres i stereo slik at begge høyttalerne fungerer sammen.

Siden AirPlay 2 er et åpent API, enhver utvikler eller produsent kan legge til støtte for sine høyttalere. Og det er allerede mange merker som har lovet å oppdatere enhetene sine for å være kompatible som Bang & Olufsen eller Bose.

Når det gjelder de kompatible enhetene, de må oppdateres til iOS 11.4. Apple TV er også kompatibel hvis den er oppdatert til den nyeste versjonen. Og det samme skjer med HomePod, som du må oppdatere til iOS 11.4.

Liker du nyhetene om iOS 11.4?

Spor | Kanten