Dette konseptet viser hvordan du forbedrer iPad multitasking, og det er helt fantastisk.

ipadOS 14 multitasking-konsept

For flere versjoner av iOS, og nå iPadOS, har iPad en ganske avansert multitasking. Vi kan bruke flere applikasjoner samtidig, enten gjennom Split View, hvor vi deler skjermen i to med en app i hver halvdel, eller med Slide Over, flytende applikasjoner som med iPadOS har “sin egen multitasking”, og vi kan veksle mellom alle de som vi har åpent lett.

Imidlertid er måten å, la oss kalle det, “å aktivere” denne multitaskingen kanskje ikke den enkleste og mest funksjonelle. Da Apple ga ut denne funksjonen med iOS 9, var det imidlertid mulig å velge hvilken som helst app som skal brukes på denne delte skjermen siden iOS 11 kan vi bare “flytte” en app til den delte skjermen hvis den er i applikasjonsdokken.

iPad

Som begrenser noen alternativer og gjør noe mer komplisert å bruke både Split View og Slide Over, men nå viser et nytt konsept Apple veien videre til å forbedre denne funksjonen i iPadOS 14.

Multitasking, en ventende oppgave fra iPadOS 14

Uavhengigheten til iPadOS gjør Apple kan bedre fokusere på det som er nytt på nettbrettet ditt, og forbedring av multitasking bør være noe grunnleggende. Dette konseptet viser en veldig interessant måte å oppnå det på.

Det kan interessere deg | iPadOS 13: det jeg likte mest og minst

Som vi ser, når vi aktiverer denne nye miltiventana på iPad, har vi som to forskjellige springbrett, på denne siden vi kan ha en app og i den andre se etter den på startskjermen. Hvert vindu oppfører seg uavhengig, som om vi hadde to iPad-er.

Det er sant at denne måten å bruke Split View, iPads delte skjerm, forstyrrer Slide Over, de appene som er skjult på siden, og vi kan gli inn eller ut når det er innfallet vårt. Apple kunne imidlertid gi iPad multitasking et snurr slik at det ikke var begrenset til appene i dock, veldig likt det denne brukeren foreslår.