free estadisticas Saltar al contenido

Digitale trender for 2020

marzo 18, 2020

I dag har digitale trender tatt på seg nesten samme relevans som økonomiske. Når du tar dem i betraktning, hjelper det deg ikke bare å holde deg oppdatert på hva som skjer når det gjelder reklame, markedsføring eller trender. I dag kan disse strategiene være et skille mellom suksess eller fiasko for en bedrift eller merkevare.

Her er trendene som 2020 vil overraske oss med:

Talesøk: I følge Googles tall utgjorde stemmesøk i 2016 20% av søkene og 25% av Bing-søk. Innen 2020 anslås det at stemmesøk vil nå 50% av totalen, noe som innebærer et radikalt sprang. I følge Search Engine Land og Google utføres for øyeblikket 1 av 5 søk på tale på mobiltelefoner (20%), som ifølge ComScore i 2020 vil bli 50%. Hva har fremtiden? At de forskjellige plattformene er i stand til å gjenkjenne kundenes stemme for å tilby personlig innhold og produkter.

Markedsføringsautomasjon: Det er ikke et nytt begrep, men innen 2020 forventes 40% av oppgavene å bli automatisert. Hva betyr dette? Det handler om å koble sammen alle verktøyene som markedsføring tilbyr oss for å oppnå langsiktige konverteringsmål. Det er tydelig at "menneskelig" tilsyn fortsatt er nødvendig, men med tanke på å analysere, utdanne verktøyene og lede dem mot målet. Antallet potensielle kunder i dag er praktisk talt det globale tallet, noe som gjør automatisering til en åpenbar og voksende prosess. Fordeler: Markedsautomatisering gjør det enkelt å sende personlige meldinger. Med andre ord, automatisering av markedsføring styrker kommunikasjonen.

100% digitale merker: Rangeringen av de 100 mest verdifulle merkene i verden, utarbeidet av BrandZ-byrået årlig, gir et bemerkelsesverdig innblikk i hvordan 100% digitale merker posisjonerer seg som de viktigste i verden. Blant de tre beste plasseringene i 2019 er Amazon, Google og Apple. Innenfor den samme listen i 2013 var merkevarer som Coca Cola eller Mcdonald's fremdeles på listen og i utgangspunktet. En liste som viser verdenstrenden som vil styre fremtiden.

Flere betalingsmetoder: På dette tidspunktet er hoppet nesten avgrunnen. Den sosiale handelen som vil bestemme de nye betalingsformene ved å gjenkjenne stemmemønsteret, vanlige husholdningsobjekter som en TV, som gjør det mulig å betale uten behov for å bli koblet til mobiltelefonen (tilkoblet smarthus), nye sikkerhetsteknologier som vil være i stand å biometrisk gjenkjenne brukeren, blant annet lagt til de forskjellige betalingsplattformene som eksisterer i dag, vil gi uendelige muligheter for kundene.

Ekspresslevering: Logistikksektoren flytter milliarder over hele verden, og i dag er det et fokus for digital innovasjon. Det er ikke unødvendig å følge med på alle innovasjonene som Fedex gjør i denne forbindelse. Automatiserte kjøretøyer, leveringsdroner, robotplukkere, stemmekommandoprogrammering, blant andre, er noen av innovasjonene som involverer AI og robotikk til tjeneste for å forbedre kvaliteten og prisen på utsendelser. Et av fokusene vil være å redusere leveringstidene, en av varene som er mest verdsatt av forbrukere i epoken for e-handel. I dag i Chile, selv om det ikke er en slik type innovasjon knyttet til leveranser, er det flere plattformer som konkurrerer med hverandre om den korteste leveringstiden. I den forstand leder Rappi listen med løftet om levering på 35 minutter. Order Now og UberEats er ledende innen levering på under en time.

Bruk av samtidig meldinger: Dette er det som kalles samtalehandel. Bruken av chat for å drive salg eller service. Et av de store temaene for selskaper er kundeservice, som er smidig og ikke representerer en kjedelig prosess som går gjennom, for samme formål, ulike mennesker og kanaler for samtale. Slik sett har samtalehandel blitt løsningen. Hvorfor? Siden 2015 har chatter overgått de kraftigste sosiale nettverkene hos brukere, og har lagt til nesten 68 timer per uke med bruk. Implementering av chatbots i salgs- og serviceprosessen, hjelper med å organisere kunder, kan betjene flere personer samtidig og er i stand til å tilpasse serviceprosesser.

Video + podcast: "Videocast": Begrepet podcast kommer fra ordet Ipod, fra Apple, og i dag har det allerede flere plattformer å bli lyttet til, med Spotify som en av de viktigste. Årsaken til at den er så populær og har blitt en digital trend de siste årene er på grunn av lydkvaliteten, den er billigere og enkel å bruke. Det er også nedlastbart, kan høres hvor som helst og så mange ganger som ønsket. Det største publikummet er mellom 25 og 54 år, ifølge Edison Research, som også indikerer at 69% av podcastene blir lyttet til fra mobile enheter. I dag har trenden endret seg mot det som kalles Videocast, tatt i betraktning et visuelt behov fra de siste generasjoner. Dette året forventes å få styrke spesielt når det gjelder utdanning.

Bevisst markedsføring eller bevisst markedsføring: Definisjonen av "oppmerksom" er det stadige behovet og påminnelsen om å være i samtiden. Fra det tidspunktet har markedsføring blitt mutert og prøvd å oppfordre kunder og seg selv til at alle forslag og spill har en følelse av ansvar overfor miljøet. Den globale trenden for alle slags ting er "humanisere", "empatisere", "bevisstgjøre", og i denne forstand humaniserer bevisst markedsføring merker, og oppnår dette formålet. En trend som vi utvilsomt vil se vokse de kommende årene.

Bilde og ansiktsgjenkjenning: En av de store milepælene som vil være i trend i år er ansiktsgjenkjenning som en form for betalingsvalidering. Trenden er å redusere bruken av bankkort, øke sikkerheten og effektivisere betalingsprosessene. I dag tar de kraftig fart gjennom Apple Pay Face ID. Hva er oppnådd? Et nytt perspektiv for å forbedre brukeropplevelsen og fremme retningslinjer som har en tendens til vekst av selskaper.

Influencere, mindre organiske: Innflytningsmarkedsføring er en form for reklame som har eksistert i et par år og har hatt utallige spørsmål. I utgangspunktet handler det om å bruke noens rykte for å forbedre et merke. I dag er det påvirkere som kan kreve inntil 1 million dollar for et innlegg. Og mens søksmål og forskrifter har begynt, fortsetter allmennheten å tro dem. Eller i det minste ta hensyn. I år, og tatt i betraktning virkningen som en "ekte" person kan ha på andre, forventes merkevarer å øke investeringene i disse karakterene, med sikte på et mer organisk budskap, et langsiktig engasjement og ekte lojalitet. påvirkere av merkevarer.

. (tagsToTranslate) 2020 (t) trender (t) digitale trender (t) artikler (t) teknologi