contadores Saltar al contenido

Disse kunne ha vært de nye Instagram-ikonene

Instagram, det sosiale nettverket for bilder og videoer, endret nylig utformingen av grensesnittet i iOS-applikasjonen for iPhone. Men også, også endret ikonutformingen, og dette har ikke blitt likt av noen brukere som vurderer at det ikke representerer identiteten til Instagram, og har en for vanlig stil.

Ja, det stemmer at det retro Instagram-ikonet trengte en endring, men hvis vi tar hensyn det store antallet design blandet av designteamet på Instagram, ser det ut til at de har valgt det minst estetisk attraktive ikonet av alle.

instagif.0

Ian Spalter, leder for designteamet på Instagram, har publisert en artikkel som forklarer hvorfor selskapet bestemte seg for å velge dette ikonet, og dele resten av designene de arbeidet med før de kom til den endelige beslutningen.

Utviklingen av Instagram

For ett år siden begynte teamet med utviklere av Instagram-applikasjonen å tenke og planlegge prosjektet for å endre designen på ikonet. Ifølge dem, de trengte å utvikle seg, men forblir samtidig tro mot ånden på Instagram tar hensyn til brukersamfunnet, fortiden, nåtiden og fremtiden.

Teamet av designere vurderte opptil 100 ikoner

Instagram har delt flere videoer og GIF-er som viser et bredt utvalg av design for applikasjonsikonet ditt, det er dem for enhver smak og farge: flat, fargerik, enkel, minimalistisk, klassisk, moderne …

Regnbuen over det retro utseendet

Noen av designene som vises i videoen som vi tidligere har lagt ved, ville være et mye bedre alternativ enn designet som Ian Spalter valgte. I følge hans ord, de ønsket ikke å gi retroikonet et minimalistisk utseende fordi de følte at de skulle endre designen igjen om et år.

Så de gjennomførte en analytisk studie for å finne ut hva Instagram-brukere likte med ikonet over, og fant ut at det folk elsket var den lille regnbuen. Så de var basert på nevnte regnbue for det nye designet (og hvor la de fargen grønn?) noe som resulterer i en virkelig katastrofe. Sikkert, det hadde vært mer effektivt å gi et minimalistisk design, men å opprettholde retrostilen så karakteristisk for Instagram.

Sannsynligvis er favoritten min dette:

instagram-michael-flarup

Hva ville vært ditt favorittdesign på Instagram-ikoner? Tror du det var en suksess å endre logoen din? Hvorfor?