contadores Skip to content

Dolby Digital kommer til iPhone og iPad Takket være iOS 9.3

De siste dagene, etter presentasjonen av den nye iPad Pro og iPhone SE, har vi snakket om forbedringene som den nye iOS 9.3 bringer. Denne nye versjonen av iOS 9, som hadde 7 beta før den offisielt ble presentert, kommer med interessante funksjoner som forbedrer brukeropplevelsen.

Noen av disse forbedringene er den nye Night Shift-modusen, mer beskyttelse for notatene våre, nye funksjoner for utdanningssektoren og større integrasjon med Car Play, blant andre. Men det er en nyhet som det ikke har blitt snakket så mye om, og som uten tvil er gode nyheter for brukere.

dolby-digital-ios-2

Og er at med ankomsten av iOS 9.3 vil alle kompatible enheter kunne spille av innhold med Dolby Digital Plus-lyd.

Surroundlyd når iOS-enheter

Dolby digital Plus er forpliktelsen fra filmlydselskapet for mobile enheter. Og er at dens ankomst, sammen med iOS 9.3, vil tillate brukere å glede seg opptil åtte kanaler med surroundlyd: foran venstre og høyre, fire bakre kanaler, sentrum og subwoofer.

For å glede deg over disse funksjonene, vil det være nødvendig å ha en iOS-enhet oppdatert til den nyeste versjonen og også med en Digital Lightning AV-adapter å koble den til TV-en vår. Det skal bemerkes at den digitale AV-adapteren gir en HDMI-utgang på opptil 1080p og har en parallell lynkontakt for å kunne lade enheten samtidig.

dolby-digital-ios-3

Apple hadde allerede brakt støtte for Dolby Digital Plus-teknologien til Mac og fjerde generasjon Apple TV, men så langt hadde den ikke blitt sett på iOS-enheter. Det er ingen tvil om at de fra Cupertino satser mer og mer på en enhet som kan tilby best mulig multimediaopplevelse.

Men i tillegg til Digital AV-adapter må vi også ha, som de kommenterer fra AppleInsider, med en 7.1 kino-mottaker og et fint rom klar til å huse de åtte høyttalerne du trenger. Og det er at ingen sa at du kunne glede deg over en filmlyd hvor som helst.

Hva tenker du om ankomsten av Dolby Digital Plus på iPhone og iPad med den nye iOS 9.3?