Ebay og PayPal skilles ut for å være mer konkurransedyktige mot Apple Pay

Ebay og PayPal skiller måter å bli mer konkurransedyktige på mot Apple Pay

Da eplefirmaet presenterte sitt første mobilbetalingssystem, Apple Pay, trodde mange eksperter at selv om dette ville være et godt alternativ for denne typen operasjoner, Det ville være noe eksklusivt, og du burde virkelig ikke være nødt til å bekymre deg for andre selskaper som tilbyr et lignende system. Og er at det er andre selskaper, for eksempel PayPal, som er etablert i sektoren og ikke bør være redd for ankomsten til et selskap til på grunn av at de dominerer (i teorien).

Men nå ser det ut til at dette kan endre seg, og at ikke alt er så enkelt, siden det kan være en viss bekymring, slik Bill Gates og PayPal har vist. Hva kan de frykte fra et system som bare tar sine første skritt og ikke har spredd seg til alle (og vil heller ikke gjøre det på flere måneder)?

paypal-ebay-separert-apple-pay

Vi må starte med å huske at siden 2002, Ebay og PayPal har dannet et perfekt partnerskap der den ene hadde godt av den andre. Men det var først i år da “giganten” av internett-auksjoner i samtiden overtok selskapet som tok sine første skritt i 1998 i Palo Alto, California. Fra den dagen og frem til i dag, PayPal har vokst seg litt etter litt og blitt større og større og bli et av selskapene som har gjennomført de fleste elektroniske handelstransaksjoner.

Jeg tror det sier seg selv at i dag, hvis vi refererer til online betalinger, PayPal er den tryggeste og mest pålitelige metoden som vi kan møtes. Resultatet er fordelene som PayPal har hatt de siste 12 månedene: 7,2 billioner dollar (amerikanske) dollar, som har vært 19% mer enn året før.

Men nå ser det ut til at ledere ville ha tatt en beslutning som skulle være fordelaktig: separate begge selskaper for å la PayPal vokse og være mer konkurransedyktige mot selskaper som kommer til å stille opp, som tilfellet er med de i Cupertino. Det vil faktisk være i løpet av neste 2015 når vi kan se de to selskapene separat bli offentlig.

paypal-ebay-separert-apple-pay-3

Apple Pay kan utgjøre en trussel for eksisterende selskaper

PayPal og Ebays høye posisjoner tror at hvis de skiller de to selskapene, vil de oppnå at den første kan bli mer konkurransedyktig og kan tilpasse seg mulige endringer i markedet. I de kommende årene vil vi se betydelige økninger i volumet av PayPal e-handel, slik at selskapene allerede forbereder seg på å håndtere det.

Apple ønsker å gå i virksomhet, slik de har vist med det nye betalingssystemet, og det er tydelig at Ebay og PayPal de vil ikke gjøre det enkelt. Vi får se hva som endelig skjer.

Som påpekt av AppleSfera, er det som er klart at Apple Pay ikke har dukket opp ved en tilfeldighet. Og det er det, ifølge beregninger, i 2017 summen av betalinger via mobile enheter kan nå 58-59 billioner dollar. En ganske saftig sum for de av Tim Cook som ikke vil gå glipp av muligheten.

Tror du separasjonen av Ebay og PayPal vil være gunstig for begge selskaper? Tror du at Apple Pays ankomst kan bringe PayPal i fare?