En annen økonomisk analyse viser at iPad hersker i nettbrettet

International Data Corporation (IDC) i går slapp de foreløpige dataene fra ham Worldwide Quarterly Media Tablet Tracker. Studien viser at det totale salget av nettbrett over hele verden i andre kvartal 2012 er estimert til 25 millioner enheter, noe som representerer en økning på 18,7% sammenlignet med forrige kvartal. Dette representerer en økning på kvartalet over kvartalet på 33,6%, sier dataanalyseselskapet, og gjenspeiler at veksten i år for året for nettbrettomsetning i USA er 66,2%.

Kan du gjette hvilket nettbrett som har vært best?

Det er riktig, iPad. Apple har solgt 17 millioner enheter i løpet av det siste kvartaletog overgår de 11,8 millionene den solgte forrige kvartal. Dette volumet dverger også data innhentet i samme kvartal 2011, der 15,4 millioner enheter ble solgt.

 ipad_rey_tablet

Tom Mainelli, forskningsdirektør for Mobiltilkoblede enheter, sa:

“Apple klarte med lanseringen av den nye iPad i mars å avslutte kvartalet med en rekordomsetning av de beste i historien, til og med overgå det imponerende preget det oppnådde med iPad i fjerde kvartal i fjor.

De aller fleste forbrukere foretrekker fremdeles iPad til konkurrentene, og Apple ser økende interesse for enheten i voksende markeder, for eksempel utdanning. Mens salget begynte å avta i de allerede ”modne” markedene der enheten ble lansert tidligere, er vekst i andre regioner helt klart det som utgjør forskjellen. ”

Selvfølgelig har andre nettbrettprodusenter også opplevd en alvorlig vekst i andre kvartal 2012. Samsung ligger på andreplass med 2,4 millioner solgte enheter. Det blir fulgt av Amazon med 1,2 millioner enheter. Asus solgte 855 454 enheter, mens Acer bodde på bare 385 458 enheter, og var det eneste selskapet som har sunket sammenlignet med forrige kvartal.

Det er to ting du må huske på. Den første er at nettbrettbransjen tar fart, og alle produsentene i denne bransjen selger flere og flere nettbrett. Det andre er at Apple har solgt flere iPad-er enn noen andre, altså spille i en annen liga. Nettbrettet selges over hele verden. De 17 millioner versus 2,4 millioner tabletter fra Samsung er en avgrunnen forskjell. Vi vet at Nexus 7 ikke har vært på markedet lenge nok dette kvartalet til å dukke opp i denne studien, men jeg ser liten sjanse for at den vil være i stand til å oppnå så bra som nettbrettet, til tross for den store suksessen.

IDC Spår at selvfølgelig i andre halvdel av 2012 vil det være mer konkurranse.

Bob O’Donnell, visepresident for programmet Klienter og skjermer, sa:

“I tillegg til de viktigste nye produktene fra Amazon og mest sannsynlig Apple, gleder vi oss også til ankomsten av Microsoft Surface med Windows 8 i slutten av oktober.

Uansett er det klart at kundene vil ha mange alternativer å velge mellom denne sesongen. Forbrukere som er litt forundret over forskjellene mellom Amazon-modeller, forskjellige nettbrett med Android og forskjellige versjoner av Surface med Windows 8 og RT, kan som standard gå til Apple, markedsleder. ”

Jeg tror at iPad vil forbli konge i lang tid. Fortsatt er det ingen tvil om at konkurransen blir sterkere og sterkere.

Tror du at noen av de nye nettbrettene vil kunne kontrollere iPad-kongen?

Del denne artikkelen med vennene dine på Facebook, Google+ og Twitter med knappene du finner i begynnelsen av den. Takk skal du ha!