En falsk kunngjøring fra iOS 7 har gjort at mange har lagt iPhone-en i vann

En falsk iOS 7-annonse har fått mange mennesker til å senke iPad eller iPhone i vann

En hoax på Internett har forårsaket mer enn en hodepine for mange iPhone-brukere. Det aktuelle ryktet spredte seg på sosiale nettverk i hurtighastighet, altså mange anså det som sant og de bestemte seg for å prøve den spektakulære funksjonen til den nye iOS 7 som ble vist i den annonsen.

Hva sa denne annonsen at iPhone-en din kunne gjøre med iOS 7? Med det nye operativsystemet, i tilfelle det faller i vannet, slår en bryter av strømforsyningen og de tilhørende komponentene for å unngå skade på iPhone-kretsene. Det er å si, oppfordret til å oppdatere til iOS 7 for å gjøre iPhone vanntett (visstnok fungerte det med alle modeller).

Brukere som mente annonsen tok ikke lang tid å prøve denne nye funksjonen for å åpenbart innse at de hadde bortskjemt smarttelefonen sin. På Twitter har hundrevis av meldinger blitt sett som gjenspeiler hans monumentalt sinne etter å ha blitt lurt.

Forfatterne av den falske annonsen har allerede laget lignende “vitser” i det siste.

Den falske annonsen stammer angivelig fra det velkjente 4chan-forumet. Dette forumet gjennomfører periodiske kampanjer for å lure og le av mennesker. Og ser på rekorden hans, Det er ikke første gang de revolusjonerer sosiale nettverk og skaper kontrovers.

I 2012 hacket medlemmer av dette forumet den offisielle Twitter-kontoen til “Underholdning i kveld“(Et populært amerikansk TV-show) for å kunngjøre at popstjernen Justin Bieber hadde fått diagnosen kreft. Meldingen ble avsluttet med å oppmuntre fansen til å barbere hodet til støtte for sin favorittsanger og laste opp et bilde til Twitter med hashtaggen. #BadforBieber. Resultatet var at i løpet av noen timer sirkulerte hundrevis av bilder av skinheads på nettet.

full falske-annonse

Disse sakene etterlater ingen likegyldige og sikkert mange har lo når de lærte hvordan folk hadde hektet kroken i denne nyheten som våre uavhengige kolleger bringer oss.

Det er sant at vi har en tendens til å ta for gitt alt vi finner på Internett, og det er en praksis som bør utryddes. Ved å kontrastere nyhetene vil vi kunne filtrere den sannferdige informasjonen fra de som ønsker å le på vår regning. Hva skal jeg si til alle de menneskene som har dyppet iPhone-en etter å ha sett den falske kunngjøringen om den nye iOS 7.

Og du? Er du en av dem som anser at alt du ser på Internett er sant, eller tvert imot, tar bryet med å lete etter andre kilder for å sammenligne informasjonen?