En iPad 5 med A7 kunne akselerere overgangen fra PC til nettbrett

Inkluderingen av 64-biters A7 i iPad 5 kan fremskynde overgangen fra PC til nettbrett

I mange måneder nå har vi hørt at salget av stasjonære PC-er og bærbare datamaskiner er i lave timer, og mye av skylden er bommen i nettbrett. Deutsche Bank har publisert at de kutter sine prognoser for veksten i PC-markedet, og tilskriver en del av pessimismen til mulig inkludering av 64-biters prosessor i neste iPad.

Deutsche Banks Chris Whitmore sendte en lapp til investor forleden og informerte dem om sine spådommer for PC-salg i 2013 og 2014. Whitmore spår en fall i salget på mellom 10% og 8% sammenlignet med i fjor.

IPad 5 med sin 64-biters A7 SoC kunne “spise” salget av PC-ene

chip-a7

Her er et utdrag fra notatet Chris Whitmore sendte til investorer:

“Vi forventer at virtualisering og iPad skal rulle ut over hele bedriften for å presse salget av bedrifts-PC-er gjennom 2014-2015. Vi håper at den antatte oppdateringen av iPad til 64 biter vil tjene slik at selskaper kan utvikle sine bedriftsapplikasjoner og legge til rette for større penetrering i denne sektoren. Tilbake til klassen og de nye Haswell-prosessorene ser ikke ut til å ha klart å stimulere økningen i etterspørselen. I tillegg tror vi at bedriftsoppdateringssyklusen vil ankomme i andre halvår av 2013, da selskaper vil måtte flytte til Windows 7, da Microsofts støtte for Windows XP slutter i begynnelsen av 2014. ”

Naturligvis antar Whitmore at iPad 5 vil innlemme 64-bits A7-prosessoren eller en eller annen variant av den.

chip-a7-apple-think-a-tsmc-e-intel-1

Er dette blødning fra PC-salg ustoppelig? I følge Whitmore er den eneste måten dataprodusenter må møte det på ved å gjøre det Ultrabooks med en pris som tilsvarer tabletter.

“Ser frem til jul, håper vi at PC-produsenter vil kunne tilby Windows 8 Ultrabooks til en pris som tilsvarer tabletter (dvs. under $ 500).”

Whitmores oppgitte pris virker vanskelig å få til, da dagens Windows 8 Ultrabooks, som er en hybrid mellom bærbar PC og nettbrett, selger til mye høyere priser.

ipad-5

Det som er tydelig er at når de kommenterer CNet, har nettbrett skadet datamaskinindustrien mye skade. Selv Apple selv har lagt merke til nedgangen i salget av den berømte MacBook-en.

Hva tror du? Foretrukket du nettbrett eller bærbar PC? Fortell oss dine inntrykk.