En studie avslører at iOS er den mest lønnsomme plattformen for utviklere

I følge en ny rapport fra forskningsfirmaet VisionMobile, iOS er den mest lønnsomme plattformen for utviklere, selv om Android har blitt den mest populære. På denne måten tiltrekker den grønne giganten mange flere utviklere enn Apple-plattformen, men som den allerede er vist ved tidligere anledninger, er ikke alltid volum knyttet til lønnsomhet.

På en måte er den høyere lønnsomheten positiv for Apple og utviklerne, selv om kanskje Cupertinos mangler gode kreasjoner når det gjelder apper og spill.

Studien viser at Android har blitt den mest populære plattformen for å utvikle applikasjoner og spill

VisionMobile gjennomførte sin studie gjennom 6000 smarttelefonapplikasjonsutviklere fra 115 forskjellige land, og oppnådde den største studien av sitt slag til dags dato. Det fant selskapet 71% av utviklerne lager en applikasjon for Android, mens bare 56% gjør det for iOS.

Hvis vi analyserer inntektene til det ene og det andre, ser vi at ting endrer seg betydelig. Programmerere som jobber på iOS, får et gjennomsnitt av 5.200 dollar i måneden i inntekt Og de som jobber for Android får 4700 dollar. Forskjellen i inntekter er selvfølgelig ikke så voluminøs som antallet utviklere som jobber på hver plattform.

studio-android-apple

En annen viktig informasjon avslører at utviklere som nettopp er i ferd med å gjøre det 10% å velge iOS i stedet for Android, selv om sistnevnte selger mange flere enheter enn Apples operativsystem.

Men pass på, ikke bare iOS og Android deler kaken til smarttelefonapplikasjonsutviklingsindustrien. Windows Phone er et system som, til tross for de opprinnelige problemene, vokser betydelig, og statistikken som er oppnådd viser at 35% av utviklerne planlegger å lage apper for Windows Phone i løpet av tredje kvartal i år.

Som vi har kunnet lese i PadGadget, vil det være nødvendig å se om den nye iOS 7 gir et løft for Apples mobile operativsystem og dermed gjenvinne en del av populariteten som ser ut til å ha blitt tatt bort av Android. Ikke overraskende, forleden oppdaget jeg et spill spilt av en kollega med Android-smarttelefonen hans, da jeg spurte navnet på spillet og lette etter det i App Store, oppdaget jeg overrasket at det ikke var det.

Begynner det å miste betydningen av “applikasjoner kommer ut først for App Store“?