En video viser bruken av multitasking på iPads delt skjerm med iOS 8

En video viser bruken av multitasking på iPads delt skjerm med iOS 8

iOS 8 kunne endelig bringe den forventede delt skjermmodus til iPad

I mai i fjor kom de første ryktene om muligheten for at Apple jobbet med en ny ekte multitasking-funksjon med delt skjerm for å inkludere den på iPad med iOS 8. Det var imidlertid ingen spor av disse egenskapene i løpet av Offisiell presentasjon ved åpningen av WWDC14. Nå har det kommet en video som viser at selskapet faktisk har arbeidet med iPad delt skjermmodus internt.

Den delte skjermmodusen iOS 8 for iPad ville gjort en operasjon lik den av Microsoft Surface og det vil tillate å ha to applikasjoner åpne samtidig på nettbrettskjermen. I tillegg er referanser til denne funksjonen også funnet i iOS 8 Beta 1-koden sammen med spor av andre applikasjoner som TextEdit eller Preview.

split-screen-ipad-tweet

Skaperen av denne videoen har vært en utvikler som heter Steven Troughton-Smith, som har bestemt seg for å fordype seg videre i delt skjerm multitasking og hacket Xcode iOS 8-simulatoren, og dermed bevist at den delvis fungerer.

Denne funksjonen gjør det mulig å velge skjermprosent for hvert program

Som vi ser i videoen og på skjermbildene, Safari-nettleseren vil ta opp halve skjermen mens den andre halvparten ville virke grå. Simulatoren fungerer fortsatt ikke 100% og du må vente til den er helt ulåst for å se funksjonaliteten med to eller flere applikasjoner som kjører samtidig ved siden av hverandre.

Videoen publisert av Troughton-Smith gjør det ikke veldig tydelig hvilke bevegelser som brukes til å kontrollere den delte skjermen, selv om det ser ut til at den bruker to fingre for å kontrollere og justere den.

På den annen side, denne funksjonen også lar brukeren velge hvilken prosentandel av skjermen de vil at hvert program skal vise. På denne måten kan vi velge om en applikasjon opptar 1/4, 3/4 eller halvparten av skjermen, den andre applikasjonen tar den gjenværende plassen.

split-screen-ios-8-2

iOS 8 kommer i september, sannsynligvis ved siden av iPhone 6

For øyeblikket må vi vente på at iOS 8 blir offisiell neste høst. Først det forventes å bli utgitt for alle brukere i løpet av neste måned av september sammen med iPhone 6.

split-screen-ios-8-3

Som de sier på 9to5Mac, at vi må vente litt lenger for å se iPads delt skjermmodus, som sikkert kommer med iOS 8.1 eller til og med iOS 9, men vi håper det ikke vil bli forsinket så lenge!

Når tror du Apple vil starte delt skjermmodus for iPad?