contadores Skip to content

Er Android virkelig mer stabil enn iOS 7 som operativsystem?

Etter ankomsten av iOS 7 er det programmerere som tror at Android er mer stabilt

Vi har alltid hørt at Apples mobile operativsystem var et av de mest stabile på markedet. Imidlertid er det de som tror det Android-apper er mer stabile enn iOS-apper, og de støtter til og med det med studier, men på hvilket grunnlag sier de dette?

Dette er utvilsomt et spørsmål som vi ikke kan unngå å stille oss selv, spesielt med tanke på at langt de fleste malware (97%) er rettet mot Googles operativsystem. På den annen side må vi ikke glemme den store fragmenteringen som Android lider, og det er at bare en liten prosentandel av enhetene har den nyeste versjonen av systemet.

android-4-x-to ganger-mer-stabil-ios-7-1-3

Så i dag gir vi deg en serie med poeng som kunne vært basert på hevder at Android-apper er mer stabile enn iOS-apper. La oss begynne!

Android har en mer defensiv programmering

Som vi nevnte for noen øyeblikk siden, er et av problemene med Android at det er enen svært fragmentert mobil plattform. For tiden er det et stort antall enheter på markedet som fungerer med dette operativsystemet, og bare en liten prosentandel har muligheten til å installere den nyeste versjonen.

Det er mer sannsynlig at applikasjonsutviklere skriver det som heter en “forsvarskode” for å håndtere denne fragmenteringenDet vil si at de lager applikasjonene sine på en slik måte at de er kompatible med forskjellige versjoner av operativsystemet.

nettbrett-android

Men, Apple slipper vanligvis sine oppdateringer hver bestemte periode og de er kompatible med et større antall enheter, slik at bare de eldre modellene er ute. I tillegg oppdaterer iOS-brukere iDevices veldig raskt, og utviklere kan planlegge appoppdateringene sine i henhold til Apples utgivelsesplan.

Venter på iOS 7-oppdateringer

Apple-appbutikken har hundretusener av apper av alle slag tilgjengelig for brukere. Hvis du er brukere av en iOS-enhet, vil du sikkert ha lastet ned mange applikasjoner, men hvor mange av dem har blitt oppdatert siden iOS 7 ankom? I følge publiserte data, siden ankomsten av iOS 7 i september 2013 er det en stor prosentandel av applikasjoner i App Store som ikke har blitt oppdatert for å støtte og tilpasse seg den nyeste versjonen av operativsystemet.

jailbreak-ios-7-0-6-evasi0n7-1-0-7-3

Hundrevis av iOS-apper i App Store

I følge data publisert av nettet 148apps.biz, av mer enn halvannen million applikasjoner som har vært tilgjengelige i App Store 383 602 er deaktivertDet vil si at 25% av applikasjonene som ble opprettet for Apple-operativsystemet, ikke lenger kan lastes ned.

Imidlertid i dag det er mange av de samme appene som fremdeles kan installeres i iDevices takket være at brukerne tidligere hadde lastet ned dem og lagret dem i iTunes. Derfor, at slike “gamle” applikasjoner fortsatt er tilgjengelige på noen måte, gjør dem mindre stabile siden de ikke er optimalisert for de nyeste versjonene av systemet.

app Store

Mange utviklere slipper oppdateringer

Mye av utviklere av iOS-applikasjoner har vanligvis ikke store fordeler med seg, og det er grunnen til at du kan forstå hvorfor et stort antall applikasjoner slutter å motta oppdateringer og til og med trekke seg fra App Store. Bare en liten del er heldig nok til å lomme store mengder penger hver måned. Hvis vi legger til dette kostnadene for å oppdatere til iOS 7, ser vi hvordan flere og flere utviklere bestemmer seg for å legge planene sine om å oppdatere applikasjonene sine til side.

GigaOM-kollegene, som har laget denne samlingen av faktorer som kan føre til at vi tror at Android-applikasjoner er mer stabile, anser at ankomsten av iOS 7 og den store adopsjonen av brukere, kan føre til at brukere opplever flere feil og problemer på kortere tid. Det er grunnen til at det antas at det kan være noe spesifikt som oppstår på et spesifikt tidspunkt, siden for at Android skal ha samme adopsjonsfrekvens, trenger mye mer tid å gå.