Er Apple iPad virkelig dømt til å mislykkes?

Er Apple iPad virkelig dømt til å mislykkes?

IPad-salget har falt det siste året sammenlignet med året før, men dette betyr ikke at de fordømmer det til et varslet dødsfall, og mindre etter suksessen det har hatt, spesielt siden Mini-versjonene ble lansert.

Utvidelsen av iPad

De siste årene har Apples nettbrett utvidet til domener der det tradisjonelt alltid har vært dominert av bærbare datamaskiner.. Det er nå en av hovedenhetene til brukere, som har lagt den bærbare datamaskinen til side for å begynne å bruke nettbrettet på en daglig basis og være en av de mest revolusjonerende enhetene til eplefirmaet.

er-ipad-egentlig-dømt-failure-2

På den andre siden Det har også hjulpet applikasjonene som er lansert for iOS, som blir stadig mer sofistikerte.. Programmer som GarageBand eller Microsoft Office har gjort iPad mye mer enn en forbrukerenhet, til og med å bli et arbeidsverktøy. Apple har ikke vært tullete og har benyttet seg av funksjonaliteten til nettbrettet i forskjellige miljøer, og skapt reklame som har ført dem til miljøer som skoler, sykehus, idrettstrening, laboratorier og til og med for friluftsliv. Noe som har gjort at den får enda mer popularitet blant forbrukerne.

Mini-versjonen ga et stort trykk

IPad-en har alltid vært veldig populær, men med ankomsten av iPad Mini i 2012, er løpet av Apple-nettbrett endret til det bedre. Det var veldig gunstig at Apple lanserte en modell av det lille nettbrettet, til tross for at Steve Jobs alltid hadde motarbeidet å redusere størrelsen, men Mini-versjonen har rapportert om mange fordeler for de av Cupertino.

er-ipad-egentlig-dømt-failure-3

Men med utgivelsen av iPad Mini-netthinnen i 2013, var det da Cupertino traff bordet og da salget skyrocket. Denne modellen var praktisk talt den samme som iPad Air-modellen, bortsett fra sin lille størrelse og gjorde at de fleste brukere valgte den minste modellen i serien, siden den var mer behagelig og lett å holde i hendene. IPad Mini stod for 60% av forsendelsene av Apples utvalg av nettbrett i 2013, noe som tydeliggjør sin store popularitet.

Googles Chromebook har snudd bordene

Ifølge en serie rapporter har fallet i salget av nettbrett påvirket alle tilgjengelige merker. De av Cupertino har sett hvordan salget av nettbrettmodellene har falt de siste kvartalene i år, måned etter måned, men andre merker har også blitt påvirket.

er-ipad-egentlig-dømt-feil-4

Kanskje kan dette fallet i salget ha en grunn, og det er ingen ringere enn Googles Chromebook, som har overgått iPad som den viktigste enheten i det amerikanske utdanningsmarkedet. Dette bekymrer virkelig de i Cupertino, ettersom studenter ofte ender opp med å foretrekke å handle med det de er kjent med på skolen, og med Chromebook som den mest brukte enheten, kan det skade fremtidig iPad-salg. Apple har alltid prøvd å få nettbrettet sitt til å forbedre kvaliteten på utdanning.

Suksessen til Chromebook kommer fra prisen, mye billigere enn til og med den billigste iPad-modellen på markedet. Gitt utdanningsbudsjettet har det å spare penger vært en av triggerne til at Chromebook har havnet i skoleklasserom.

Men det kan også være at veksten av nettbrett i markedet ikke har vært helt som en erstatning for bærbare datamaskiner og har blitt sterkt overdrevet når vi snakker om dette emnet. Til slutt ønsker alle et mekanisk tastatur, en mus, en større skjerm og flere alternativer for lagring eller tilgang til de enkleste filene.

I tillegg har iPhone 6 Plus endt opp som en tøff konkurrent til selve iPad MiniSiden den 5,5-tommers skjermen som bringer den nærmere begrepet phablet, har kanskje mistet interessen for Mini-modeller, slik vi har lært takket være Macworld.

I tillegg har ikke Apple forlatt minisortimentet og der har vi de siste ryktene om at vi neste år kan se en påstått iPad Mini 4.

Tror du iPad-serien er på vei ned? Fortell oss hva du synes om alt dette.