Er fragmentering på iOS veldig alvorlig?

iOS og fragmentering

Over tid har Apple blitt lansert i markedet forskjellige produkter som bruker iOS som operativsystem. Hvis vi ikke følger nyhetene om Apple-verdenen, er det lett å gå seg vill mellom både enhet og annen versjon av iOS. Heldigvis er det alltid de som tenker på oss og lager interessant grafikk som hjelper oss å holde oss oppdatert og kjenne til markedet for iOS-enheter. Prosenter av enheter som fungerer med hver iOS-versjon, viktigste maskinvareforskjeller, osv. Osv. …

Denne tabellen har blitt “døpt” som “Høstutgave 2012”Og den inneholder all informasjon som enhver utvikler bør kjenne til. Tabellen er laget med informasjon fra Wikipedia, og opptil tre forskjellige kilder har blitt brukt for å få bruksstatistikk for de forskjellige versjonene av iOS, så vi vet at dataene er innhentet fra nettsteder som besøkes daglig av folk fra alle snill.

I tabellen kan vi se interessante data som for eksempel at 70% av enhetene i bruk bruker iOS 5 eller at det allerede er 5% av enhetene som kjører iOS 6, en versjon som ennå ikke er offisielt publisert og fremdeles er er i betafase. I tabellen kan du også se noen data om maskinvaren til enhetene, for eksempel fra tredje generasjon av iPod Touch og iPhone (3GS) I tillegg til alle iPad-er bruker du en ARMv7-prosessor.

Det er viktig å merke seg at det ikke er noen tredje generasjon med 8 GB iPod Touch, siden Apple markedsførte 32 og 64 GB versjoner sammen med andre generasjon av enheten i sin 8 GB versjon.

Tabellen viser oss ganske tydelig en av konkurransefortrinnene til iOS sammenlignet med andre operativsystemer brukt av andre produsenter, der Android er i forkant. Denne fordelen er lite fragmentering som eksisterer. Som sammenligningsdata for å sette i perspektiv de store forskjellene mellom de to systemene, kan vi se denne andre tabellen der vi kan se at en Android-applikasjonsutvikler må ta hensyn til rundt 400 forskjellige enheter for å lage applikasjonene sine.

Takket være dette har utviklere av iOS-applikasjoner en mye enklere jobb, siden fragmenteringen er mye mindre og de synes det er lettere å sjekke hvordan applikasjonene deres vil fungere på alle enheter. Noe som for en Android-utvikler nesten er et umulig oppdrag.

Spor | iDownloadblog