Er iOS den beste applikasjonsplattformen?

Er iOS den beste applikasjonsplattformen?

AppStore anses av mange for å være den grunnleggende søylen til iOS, den store forskjellen fra resten av operativsystemene, ettersom det er den største applikasjonsbutikken når det gjelder innhold, kvalitet og sikkerhet. I tillegg, som et poeng i favør for iOS-brukere, har de Apples egne applikasjoner, og ikke tilgjengelige på noen annen plattform, og samtidig med de store applikasjonene utviklet av selskaper som Google eller Microsoft.

Apple Store, episenteret for gode applikasjoner

Siden App Store åpnet tilbake i 2008, har Apples app-butikk vokst i et svimlende tempo. Delvis fordi det var det første i sitt slag som hadde som mål å gi næring til innhold på en iPhone som bare hadde applikasjonene som selskapet selv hadde utviklet. Dette andre punktet er der jeg vil legge spesiell vekt. Apple har laget et helt økosystem av egne applikasjoner som Meldinger, Påminnelser, FaceTime, Siri, iMovie, iPhoto, iWork, Finn min iPhone og mange andre. Dette er applikasjoner av høy kvalitet som bare er tilgjengelige for enheter som iPhone, iPad eller iPod Touch. Derfor, hvis du vil bruke dem, er alt du trenger å gjøre å gå gjennom ringen og kjøpe et av disse produktene.

Selvfølgelig kunne ikke dette store økosystemet i selve eplet opprettholdes på egen hånd, mer innhold er nødvendig: spill, produktivitetsapplikasjoner, osv. … Det er her App Store, den største applikasjonsbutikken så langt, kommer inn. , hvor vi kan finne nesten alt, inkludert de viktigste applikasjonene til de andre store selskapene. Igjen, et nytt poeng for App Store, fordi hvis du vil laste ned Google Maps, Google Drive, Gmail eller Chrome, trenger du ikke å kjøpe en Android-terminal på samme måte, hvis du foretrekker SkyDrive, Skype eller Kindle-leseren Du trenger ikke å kjøpe en Windows Phone eller det nyeste nettbrettet fra Amazon. Alt er i App Store.

Dette er fordi iOS er et stort marked til å forakte det, de mer enn 400 millioner iOS-enhetene som selges over hele verden støtter det, selv om du er en direkte rival. På denne måten, hvis du liker Google Chrome-surfing, kan du forlate Safari stille, men hvis du ikke liker hvordan Mail administrerer e-post, kan du nesten ikke få tak i det hvis du ikke kjøper en iOS-enhet.

Og denne trenden ser ikke ut til å bli snudd i fremtiden. App Store er referansemarkedet for de som ønsker å lansere applikasjonen sin, sikkert på grunn av statistikken som viser at de får høyere godtgjørelse for den. Uten å gå lenger har Xbox allerede en applikasjon for å kontrollere konsollen vår fra vår iPhone eller iPad, og snart vil den fremtidige PS4 også gjøre noe lignende.

Et annet av App Store sine sterke poeng er sikkerhetsnivået og kvaliteten på applikasjonene. Den første er oppnådd av ekstrem omhu og kontroll som Apple utøver over alle applikasjonene som lastes opp daglig. På denne måten finner du “skadevare”Mellom dem er et praktisk talt umulig oppdrag. Kvalitet er også grunnen til tilfredshet for mange brukere som har hatt muligheten til å kjøpe på forskjellige plattformer og har sett hvordan Apple gir bedre resultater.

Hva er den store forskjellen mellom de forskjellige plattformene i mobilmarkedet?

Google gjør det veldig tydelig:

“Vi ønsker at tjenestene våre skal nå flere mennesker. Målet vårt er å tilby den beste Google-opplevelsen på alle enheter og plattformer på markedet. “

Amazon tydeliggjør også sin posisjon, som har holdt seg uendret siden stiftelsen:

“Kjøp en gang og bruk den overalt.”

Microsoft har som en hvilken som helst god programvarefirma verdt sitt salt en klar bestemmelse:

“Vi ønsker å tilby kundene en kvalitetstjeneste, uavhengig av hvilken enhet den brukes i.”

Og til alt dette, hva er virkeligheten til Apple? Gjennom sin historie har selskapet gitt svært få lisenser for applikasjonene sine, hovedsakelig iTunes og Safari, selv om sistnevnte ble kansellert for en stund siden. Så snart epleselskapet kom inn på mobilmarkedet, har holdningen blitt enda tøffere. Ikke gi noen lisenser for søknadene dine, da disse må fungere som et tegn på skillet mellom enheten og tiltrekke alle de som vil prøve dem.

konklusjon

Kort sagt, Apple Store er den største butikken for alle de utviklerne som ønsker å lansere en applikasjon, kanskje i fremtiden vil trenden endre seg med fremveksten av Google Play, men for øyeblikket er dette realiteten. Dette gjør at de store programvareselskapene, selv om de er direkte konkurrenter av Apple, publiserer de flotte applikasjonene sine i App Store, selvfølgelig har vi snakket om de viktigste og brukte, men det er også noen som er forbeholdt eksklusivt for plattformene deres.

I mellomtiden fortsetter Apple med sin politikk, kritisert av noen og hyllet av andre, men det er ingen tvil om at det er en del av selskapets identitet, at perfekt forening mellom maskinvare og programvare er en måte å forstå teknologi på, og dermed det gjør det.

Del denne artikkelen med vennene dine på Facebook, Google+ og Twitter med knappene du finner i begynnelsen av den. Takk skal du ha!

Spor | iPad Italia