contadores Skip to content

Er iOS Windows av smarttelefoner?

Mye har blitt sagt om hegemoniet til iOS i dagens smarttelefonlandskap, et hegemoni som mange ser komme til en slutt, men ingenting er lenger fra virkeligheten, siden Apple fortsetter å øke kisten til en ublu hastighet takket være inntektene som kommer fra iOS-divisjonen. Til og med disse har latterliggjort rekordtallene som ble registrert av Nokia i 2008, da det fremdeles var et målestokk i markedet.

Hvorfor tar ikke Apples konkurrenter toll på den økonomiske overlegenheten generert av iOS? Hvordan er det mulig at de i Cupertino har gjort det så raskt med mesteparten av overskuddet fra hele smarttelefonindustrien, og at de fortsatt øker?

iOS er det nye Windows

Siden Apple introduserte iPhone, har forskjellige eksperter sett på i kjølvannet av den utrolige veksten. fremveksten av en ny “Windows of smartphones”. Selv om mange medier tror at Samsung har klart å konkurrere med Apple og til og med har overgått det i salg, er sannheten at Samsung tjente overskudd i fjor som allerede beveget seg i bransjen for 5 år siden, i stedet har Apple doblet disse verdiene med 2 .

Apple konkurrerer ikke lenger i et marked som eksisterte i 2007, det har skapt sitt eget, et mye større som dominerer perfekt. Samsung tar i mellomtiden over fordelene Nokia allerede hadde fakturert for 5 år siden, da det fremdeles var ved god helse.

Hvis vi ønsker å finne likheter, kan vi se det Apple spiller rollen som Microsoft denne gangen, mens Samsung spilte rollen som Apple for noen år siden: en av produsentene som overlevde PC-hegemoniet og var i stand til å skape en liten nisje for seg selv, selv om fordelene var lysår borte fra Microsoft.

fordelene-smartphones.png

Tidene endres, brukerne gjør det ikke

Da Apple ga ut Macintosh i 1984, åpnet verden først øynene for det grafiske grensesnittet og musen. Han var revolusjonerende, det beste som hadde skjedd med databehandling siden starten. Problemet? Den høye prisen var relativt dyr, så salget var ikke så bra.

Microsoft utnyttet dette, lanserte Windows, også basert på et grafisk grensesnitt, og distribuerte det til rimelige priser og solgte lisenser til de fleste PC-merker. Suksessen var mer enn tydelig. Konklusjonen? De fleste Windows-brukere ville ha et produkt som Macintosh uten å måtte betale så mye for det, så de dro til Windows.

Fra dette kan vi trekke ut det Android-fans har mye mer til felles med den originale Mac-en enn med massen av Windows-brukere på 90-tallet. De vil ha noe unikt, en frihet som de ikke finner på andre plattformer.

Macintosh-iphone.jpg

Betydningen av et godt økosystem

Apple har bygget et økosystem som tiltrekker og engasjerer kundene sine. Når du først er i det, er det vanskelig for deg å ønske deg noe annet. Viktigheten av å bygge et godt økosystem er et grunnleggende element når det gjelder å få kontroll over markedet. Windows hadde det, det var den utvilsomme kongen av stasjonære operativsystemer, få mennesker turte å forlate det fordi de var redde for ikke å vite hvordan de skulle bruke andre.

Dessverre for Microsoft har det ikke visst hvordan de kan dra nytte av denne behagelige situasjonen de har på PCer for å overføre den til deres mobile operativsystem. Det samme gjelder Google, de har størstedelen av markedsandelen, men tvert imot er fordelene deres latterlige sammenlignet med Apples. Hvorfor skjer dette? Det er vanskelig å finne ut, kanskje det påvirker mentaliteten til brukere, ulike studier har vist at iOS-brukere betaler oftere for applikasjoner og tjenester enn Android og andre operativsystemer, og dette kan ekstrapoleres til alt generelt.

økosystem ios.jpg

Er iOS forhåndsbestemt til å følge Windows-banen?

manzana, som Microsoft, du har mye å tape hvis du ikke kan beholde iPhone som et ønsket produkt for massene og iOS som et operativsystem som tiltrekker og beholder brukere. Det er ingen indikasjoner på at Apple faller på noen måte, men konkurrentene presser seg stadig mer.

Som det interessante AppleInsider-redaksjonen påpeker, mister Microsoft og Windows makt, flere og flere stasjonære datamaskiner byttes til iPad, faktum som påvirker salget av operativsystemet negativt. Nå har Apple et veldig tydelig eksempel foran hva man ikke skal gjøre, for ikke å dele skjebnen til Microsoft.

Del denne artikkelen med vennene dine på Facebook, Google+ og Twitter med knappene du finner i begynnelsen av den. Takk skal du ha!