Er iPad en billig enhet?

Sammenligninger av pris og ytelse på iPad vises i dag i to forskjellige medier med hensyn til de nye konkurrentene som ser ut til å prøve å få tak i et stykke tablettmarked der nå Apple iPad står for 95% av markedsandelen.

Samuel Campos snakker med oss ​​fra iPad Applesfera, Samsung Galaxy Tab og HP Slate 500, mens Javier López Tazón snakker med oss ​​fra sin seksjon av avisen El Mundo Bits & Chips på iPad, Samsung Galaxy Tab og Toshiba Folio 100.

Siden utgivelsen av iPad har det blitt sagt mye om prisen og om den kompenserte for kjøpet før en bærbar PC eller netbook, og nå spekuleres det i at salg av den nye MacBook Air kan redusere iPad-ene.

La oss snakke om de tre konkurrerende modellene og sammenligne dem med iPad:

  • Samsung Galaxy Tab: Det er kanskje det beste svaret på iPad. Galaxy Tab er et mye mindre 7-tommers nettbrett enn iPad (nesten halvparten så liten). Den er utstyrt med Android 2.2, 16 eller 32 GB minne og tilkobling via Wifi og 3G. Prisen er høy nok til å late som om den er iPad-morder: € 739 for 16 GB versjonen og € 849 for 32 GB versjonen. På iPad 3G koster disse versjonene € 589 og € 691, det vil si omtrent € 150 mer.

 ipad-rival-prices-2

  • Toshiba Folio 100: det er et nettbrett på 10,1 tommer, praktisk talt identisk i størrelse med iPad (9,7 tommer), men på grunn av rammen ser det ut som en mye større enhet. Også utstyrt med Android 2.2 operativsystem og med flere porter for å koble enheter via HDMI og USB. Den har ikke muligheten til 3G-tilkobling, og prisen er € 399 for den eneste 16 GB-versjonen. IPad koster € 488 i sin 16 GB-versjon uten 3G-tilkobling, det vil si € 97 mer. Det er ikke et så vellykket nettbrett som Galaxy Tab.

  • HP skifer 500: Mer enn et nettbrett er det en bærbar bærbar PC med Windows 7. For øyeblikket selges den bare i USA til en pris som starter på 800 dollar. Det er derfor ikke en direkte konkurrent til iPad siden publikum og formål er annerledes enn de andre.

I tillegg til disse tre modellene vil enda flere rivaler for iPad vises, den viktigste er Blackberry PlayBook. Men hvert selskap planlegger å produsere sine iPad-morder overfor neste år. Alt ser ut til å indikere at året 2011 da vil være det siste året på tablett.

Vil Apple opprettholde lederskap i dette markedet med sin iPad?

Forrige artikkelPotensielle første europeiske annonsører for Apples iAd-annonseringsplattformNeste artikkelMorsom melding relatert til iTunes på Apple-nettstedet i USA