Eric Schmidt ønsker at Apple skal integrere Google Maps på iOS igjen

Med ankomsten av iOS 6 bestemte Apple seg for å forlate Google Maps i operativsystemet for nettbrett og smarttelefoner. De begynte å bruke en ny kartleggingsapplikasjon utviklet av seg selv. Landingen av denne nye appen var ganske ujevn og fikk veldig dårlige anmeldelser på grunn av dårlig ytelse. Så ille var de at Tim Cook måtte skrive et brev om unnskyldning og dessuten førte til at Scott Forstall fikk sparken fra selskapet (eller i det minste antas at dette er grunnen).

Over tid har Apples kart forbedret seg mye, og selskapet prøver hver dag å fortsette å gjøre dem til et bedre produkt. Vi har nylig erfart fra stillingsannonser på deres offisielle hjemmeside at de lette etter ansatte for å fortsette å jobbe med forbedringer av tjenesten, og det er et spørsmål om tid før de blir lagt ut slik at vi alle kan dra nytte av dem.

Google vil at Apple skal integrere Google Maps på nytt i iOS

Hos Google har de fortsatt noe håp om at Apple vil bruke kartene sine igjen. Eric Schmidt, tidligere administrerende direktør i Google og nåværende styremedlem, kommenterte på en nylig konferanse Google vil at Apple skal bruke Google Maps igjen i en fremtidig versjon av iOS.

“Vi vil veldig gjerne at de skal bruke kartene våre … Det ville være lett for dem å ta appen fra butikken og integrere den i systemet.”

Det er ingen offisiell bekreftelse på hvorfor Apple bestemte seg for å forlate Google Maps, selv om det antas at det kan ha sammenheng med tvister om navigasjonsfunksjonen. I tillegg peker det også på spektakulær vekst av Android som en konkurrerende mobil plattform og et forsøk på å distansere seg mellom de to selskapene, på grunn av det faktum at Google gikk fullt ut i mobiltelefonmarkedet. Først med lanseringen av Android og senere med lanseringen av de første smarttelefonene og nettbrettene (Nexus).

Selvfølgelig er det påfallende at Schmidt kommer med disse uttalelsene offentlig. Apple virker ikke villig til å gå tilbake og gå tilbake til Google Maps. De siste månedene har de gjort en enorm innsats for å forbedre kartleggingsplattformen sin, og det ser ut til at de vil fortsette å “presse” til gjøre tjenesten din til en verdig konkurrent for andre som Google. Vi tror det bare er et spørsmål om tid før de lykkes, og vi vet at dagen vil komme på et eller annet tidspunkt.

Del denne artikkelen med vennene dine på Facebook, Google+ og Twitter med knappene du finner i begynnelsen av den. Takk skal du ha!