contadores Skip to content

Et nordkoreansk selskap har lansert … sin egen iPad?

Nordkoreansk iPad

Tittelen kan høres ganske rart ut, faktisk, det rare ville være at det ikke virket slik. Dette er imidlertid ikke en vits, og det ser ut til at de internasjonale lovene om varemerker og åndsverk i Nord-Korea er helt fremmede for dem. Spørsmålet er dette, Det nordkoreanske teknologiselskapet Ryonghung har nylig lansert et nytt nettbrett med merket “Ryonghung iPad”, og dermed krenker rettighetene Apple har over merkevaren til den velkjente serien med nettbrett.

Det kan interessere deg | Hvordan iOS 11 kan forbedre produktiviteten til den nye iPad

Nettbrettet i seg selv likner ikke på iPad-en som vi alle kjenner i dag, verken i design eller funksjoner. Vi finner en ganske svak enhet når det gjelder tekniske spesifikasjoner, med bare 1 Gb RAM, en firkjernet 1,2 GHz prosessor og 8 Gb minne. Noe normalt med tanke på begrensningene som innbyggerne er utsatt for. av dette landet angående bruk av teknologi og nettverk.

Det er ikke første gang, men det er den mest åpenbare

iPad Nord-Korea

Problemet, som vi sa i begynnelsen, er at Ryonghung markedsfører dette nettbrettet med iPad-merket. Ikke bare i navnet på produktet, men også i hver og en av reklamekampanjene designet for det samme, som representerer et klart brudd på rettighetene som Apple opprettholder. Og er det nordkoreanske selskapet har til og med promotert det i et av eksportmagasinene levert av den nordkoreanske regjeringen selv, og derfor har denne saken blitt kjent.

I slekt | Sidekantene til 10,5-tommers iPad Pro vil være 7 mm

For nå, Apple har ikke gitt ut sin mening om hva som skjedde, selv om det ikke er veldig tydelig at de vil ta rettslige skritt, i hvert fall for nå. Det er ikke første gang at det kaliforniske selskapet ser hvordan selskapene i det asiatiske landet kopierer produktene sine, men dette er det første tilfellet der de eksplisitt bruker et av deres merkevarer, som de kan bestemme seg for å handle i det minste for beskytt bildet ditt.

Og du, hva synes du om dette? Tror du Apple vil beskytte seg selv eller la det passere?

via | MacRumors